Zij-instroom: Omscholen in de techniek

Wil jij meewerken aan de toekomst van Nederland? Dan is de technische installatiebranche iets voor jou.

Omscholen in de techniek

Wij Techniek zoekt jou

Onze branche is altijd op zoek naar nieuw talent: van technisch specialist tot projectleider, van klantenservicemedewerker tot opleider. Ook als je geen ervaring hebt, geen passende opleiding hebt afgerond of als je al jaren werkervaring hebt in een andere sector, is er binnen de branche een toekomst voor jou. Van een omscholingstracject, nieuwe instromers tot aan duurzame plaatsing. Wij Techniek helpt je met de (over)stap naar de technische installatiebranche. Samen kijken we naar jouw volgende stap.

Wij helpen zij-instromers en op verschillende manieren: met informatie, opleidingen en subsidies. Daar hebben we het Wij Techniek Servicepunt arbeidsmarkt mobiliteit voor.

Wat doet Wij Techniek voor jou?

Om te beginnen in de technische installatiebranche moet je eerst kijken naar de mogelijkheden in de arbeidsmarkt, en wat jij moet doen om voor zo'n mogelijkheid in aanmerking te komen. Neem daarom contact op met ons Servicepunt waar een adviseur arbeidsmarkt jouw verder helpt:

  • Onze adviseurs onderzoeken met jou of de installatietechniek jouw werkplek kan zijn. Daarna zoeken we mogelijkheden in jouw regio.
  • We helpen je bij regels en verplichtingen. Als je een uitkering krijgt en je dan gaat scholen, zitten daar regels en verplichtingen aan vast. Dat kan best ingewikkeld zijn. Daarom hebben we ook contact met het UWV en andere belangrijke partijen. Zo kun jij gemakkelijk aan de slag.
  • We helpen je bij meer dan alleen technische scholing. Technische scholing is natuurlijk belangrijk, maar we helpen je ook met andere vaardigheden zodat jij straks succesvol bent in de techniek. Ook houden we contact om te kijken of je nog meer ontwikkelingswensen hebt.
Wist je dat?

Wij Techniek helpt ook werkgevers aan zij-instomers

Ben je een werkgever in de techniek? Dan helpen wij je graag bij je zoektocht naar talent en het omscholen, of dat nu gaat om werving of selectie. We zien allerlei mogelijkheden om nieuw talent aan je te binden. Van het faciliteren van opleidingen voor werkzoekenden tot het opleiden van nieuwkomers: er zijn veel kansen.

Schakel via het Servicepunt arbeidsmarkt mobiliteit een adviseur arbeidsmarkt in. Deze adviseur beschikt over een uitgebreid netwerk in de regio, heeft goede contacten met het UWV, gemeenten en heeft kennis van de branche. En de inzet van de  adviseur arbeidsmarkt is nog kosteloos ook.