Energietransitie

Nederland is in transitie als het gaat om de energievoorziening. De energietransitie is niet alleen een technische uitdaging. Het is vooral ook een sociale uitdaging die om innovaties en verandering vraagt. Dit raakt ook ons vakgebied, van ondernemer tot monteur.

CONNECT2040 - Technisch medewerker installeert windmolen

Ambities

Overheid, bedrijven en milieubeweging hebben in het Klimaatakkoord afspraken gemaakt over het realiseren van de ambities op het gebied van energie en klimaat. In 2050 wil Nederland 95 procent minder CO2 uitstoten dan in 1990. In 2030 moet dat al 49 procent minder zijn. De technische installatiebranche is daarbij onmisbaar.

Energietransitie vraagt om breder opleiden: praktijkervaringen van Baas B.V.

Baas brengt nieuwe energie. Dat is de nieuwe slogan van het meer dan 100 jaar oude Baas B.V. Met deze belofte laat het van oudsher familiebedrijf zien klaar te zijn voor de energietransitie. Maar het slaat ook op de belofte die ze aan de medewerkers doen. Ontwikkelen en klaar zijn voor de toekomst gaan hier in hand in hand.

Vakmanschap inregelen

Vakmanschap Inregelen helpt je als vakmens om je kennis rond het inregelen van verwarmingsinstallaties up-to-date te krijgen en te registreren.

Online ontwikkelcoach van Wij Techniek

In de installatiebranche worden voortdurend nieuwe technieken ontwikkeld en steeds meer processen worden geautomatiseerd. Het is daarom als vakmens in deze branche belangrijk om up-to-date te blijven. Wij Techniek weet als geen ander wat er in de branche speelt en wat er de komende jaren nodig is. Weet jij welke kennis jij nodig hebt in je dagelijkse werk? De ontwikkelcoaches zijn experts op het gebied van loopbaanontwikkeling in de technische installatiebranche. Zij weten alles van vakinhoudelijke cursussen en van trainingen voor persoonlijke vaardigheden.

Vraag een gesprek aan

Wil jij werken aan je ontwikkeling, maar weet je niet goed hoe je dat het beste aan kunt pakken?  Maak dan een afspraak met een van onze ontwikkelcoaches. In een 1-op-1-videogesprek ga je samen met een loopbaanexpert aan de slag met jouw toekomst. De eerste twee gesprekken zijn gratis en hiermee kunnen we je goed verder helpen.

Aanbod van trainingen en cursussen

Er is binnen de installatiebranche een breed aanbod aan trainingen en cursussen die jou kunnen helpen om bij te blijven. Bekijk hier het uitgebreide aanbod.

Acta

D&A electric heeft de wind mee. Het hooggespecialiseerde bedrijf uit Ridderkerk ontwikkelt energiebesparende elektrische aandrijftechniek en energiebeheersystemen voor de scheepvaart en de offshore-industrie. Ook op het vasteland weten klanten het bedrijf goed te vinden. “In het begin werden we weggelachen. Nu worden we gekopieerd”, vertelt managing director Jeroen van Tilborg.

Jan Smit van Driekleur Besturingen: “Wij brengen zonweringstechniek, elektrotechniek en ict bij elkaar”

Het aantal zonuren in Nederland neemt de laatste jaren toe. Voor utiliteitsgebouwen is zonwering een energie-efficiënte manier om warmte buiten te houden. Intelligente besturingssystemen vergroten het gebruiksgemak en voorkomen schade, vertelt Jan Smit van Driekleur Besturingen.

Nieuwsbrief Driekleur Foto 3 Toestemmingyes
Nieuwsbericht CV Tuning

Waterzijdig inregelen maakt monteurs slimmer

In het nieuwste Bouwbesluit staan strengere regels voor de energieprestaties van gebouwen. Met het waterzijdig inregelen van cv-installaties in woningen en utiliteitsgebouwen is veel winst te behalen, vertelt Joep van de Ven van CV Tuning. “Waterzijdig inregelen maakt monteurs slimmer en het werk leuker.”