Huis van Sarah

Wat is jouw weg naar 2025? Hoe zie je jouw rol in 2040? Het nieuwe programma Huis van Sarah (een samenwerking tussen Wij Techniek en de TheaterMakers Radio Kootwijk) opent je ogen, stelt je vragen, en zet je aan het denken over jouw sleutelrol in het vormgeven van de toekomstbestendige samenleving.

Huis Van Sarah Logo Def4

De techniek speelt een hoofdrol bij de energietransitie, circulaire economie, verstedelijking, digitalisering: stuk voor stuk ontwikkelingen met ingrijpende gevolgen voor de manier waarop we leven, wonen en werken. In het Huis van Sarah wil Wij Techniek de vakman en vakvrouw van nu en van morgen inspireren.

Ontmoet Sarah

Wie is Sarah? Misschien woont ze wel bij jou in de straat, ken je haar van vakantie, werkt ze in jouw bedrijf of doet ze je denken aan een goede bekende. Sarah is zwanger; ze brengt een kind op de wereld dat in 2040 net volwassen is. Maar welke wereld laten we achter voor dit kind? Deze vraag is essentieel geworden voor Sarah. En ze beseft dat de vakmensen van de installatiebranche hier het verschil in kunnen maken. Dat zij voor een belangrijk deel kunnen bepalen hoe de wereld eruitziet in 2040.

Zes kamers

Huis van Sarah opent de deuren voor de vakmensen de installatiebranche. Voor werkgevers en medewerkers. Voor samenwerkingspartners. Voor iedereen die zich een onderdeel voelt van de opdracht een toekomstbestendige leefomgeving te creëren. In het Huis van Sarah staan zes grote verhuiskisten met ieder een eigen kamer en verhaal. Als publiek zit je niet stil; je gaat van kist naar kist met Sarah als je persoonlijke gids. Zes verschillende invalshoeken met uitdagende vragen over de toekomst van technische installatiebranche en jouw eigen toekomst, op weg naar 2025 en verder.

Data en locaties

Huis van Sarah is op tour door Nederland. We komen dit jaar nog op de volgende locaties:

  • 22 juni 2021: Groningen, MartiniPlaza*
  • 6 september 2021: Groningen De Suiker, Events
  • 14 september 2021: Hilvarenbeek, Hilvaria Studio’s
  • 16 september 2021: Lelystad, Agora Theater
  • 27 september 2021: Utrecht, De Fabrique
  • 27 oktober 2021: Rotterdam, Van Nelle Fabriek
  • 28 oktober 2021: Rotterdam, Van Nelle Fabriek
  • 15 november 2021: Cuijk, Inspyerium
  • 22 november 2021: Drachten, De Lawei

Programma:
18.00 uur Ontvangst
18.45 uur Start Huis van Sarah
22.00 uur Einde

* in Groningen start het programma om 17.30 uur en krijg je bij ontvangst soep en broodjes aangeboden.

Aanmelden

Download de speciale Huis van Sarah app (via Android of iOS) en bestel je ticket. Er is per locatie maar een beperkt aantal plaatsen; op is op. 

Podcast #1: uitdagingen in de technische installatiebranche

Welkom bij de podcast Huis van Sarah! De wereld staat niet stil. Voor corona was dit niet het geval, en dat zal na de pandemie evenmin het geval zijn. Technologische ontwikkelingen, de woningopgave, de klimaattransitie. Allemaal thema’s waar de technische installatiebranche een sleutelrol speelt. In de multimediale productie Huis van Sarah ervaar en ontdek je zelf hoe de techniek het verschil maakt en dat in de toekomst gaat doen. Huis van Sarah inspireert, raakt en zet aan tot denken. In deze podcastreeks vertellen we je meer over de uitdagingen die Huis van Sarah aankaart. In deze aflevering hoor je Andy van den Dobbelsteen, hoogleraar aan de TU Delft. Hij vertelt hoe we onze gebouwen weerbaar kunnen maken tegen het veranderende klimaat en tegelijkertijd klimaatverandering tegen kunnen gaan. Ook spreken we met Michel Scholte, de Minister van de Nieuwe Economie. Met hem hebben we het over het businessmodel van de toekomst.