Succesfactoren verduurzaming

Naast geld en innovaties zijn medewerkers in de installatietechniek de belangrijkste succesfactor in de energietransitie! Maar dat gaat niet vanzelf. Want hoe versterk je als bedrijf je medewerkers? En welke vaardigheden heb je nodig om succesvol te zijn? In de volgende interviews kijken we bij bedrijven die gespecialiseerd zijn in duurzame technieken om antwoorden te vinden op deze vragen en meer.

Windwokkel ™ Van Den Pol Elektrotechniek (1)
Teake Damstra (Commercieel Directeur Koninklijke Damstra Installatietechniek)

Toegankelijk zijn voor klanten en personeel

Damstra is een familiebedrijf dat ruim 110 jaar bestaat en altijd al gevestigd is geweest in Driezum, Friesland. Damstra is werkzaam in de particuliere (woningen) en zakelijke (utiliteit) markt. We spreken de commercieel directeur, Teake Damstra, over hoe zij duurzame technieken in gebruik krijgen.

Lees het interview

Patrick Schimmel eigenaar van Schimmel Techniek helpt zijn monteurs

Klant zoekt installateur die het snapt

Patrick Schimmel, 42 jaar, startte bijna vijf jaar geleden als duurzame installateur in Barneveld. Hij heeft inmiddels zo’n 20 mensen in dienst. Het bedrijf installeert allerlei soorten warmtepompen en gesloten bodemenergiesystemen bij particulieren. We spreken hem over hoe hij zijn klanten begeleidt bij het kopen, in gebruik nemen en houden van deze duurzame technieken.

Lees het interview

Monteur uit het ‘Green Team’ van Van den Pol aan het werk

Oefenen om te denken vanuit het belang van de klant

Van den Pol is een zelfstandig familiebedrijf in Montfoort dat in 86 jaar is uitgegroeid tot een onderneming met ongeveer 250 medewerkers. Van den Pol doet als een van de weinige installateurs geen werktuigbouw erbij. Ze richten zich als beveiligings- en E-specialist op vijf vakgebieden. Dit zijn Utiliteit, Service & onderhoud, Woningbouw, Retail en Industriële automatisering, met name aardappelverwerking.

Lees het interview