Registreer je vakmanschap

Haal jouw bewijs van Vakmanschap voor verschillende werkzaamheden in de installatiebranche via Vakmanschap Techniek.

9012 TN Comfortinstallateur 030921

Waarom is het nodig?

Installaties worden steeds complexer. Als bedrijf of vakman moet je aan wet- en regelgeving voldoen en op de hoogte blijven van actualiteiten. Om te kunnen bewijzen en controleren of vakmensen echt goed zijn in hun werk, is het platform Vakmanschap Techniek opgezet. Op deze website kunnen vakmensen informatie en hulpmiddelen vinden om aan te tonen dat ze bekwaam zijn in verschillende specialisaties. Als ze een speciale trainingsroute volgen en hun bekwaamheid bewijzen, wordt dit officieel geregistreerd in het Centraal Register Techniek.

Vakpaspoort

Jouw bewijs van vakbekwaamheid komt in jouw persoonlijke Vakpaspoort te staan in het Centraal Register Techniek (CRT). Met de Vakpaspoort-app kan jij je opdrachtgevers op locatie laten zien dat jouw kennis en vakmanschap up-to-date zijn. 

Voor consumenten wordt het binnenkort verplicht om hier naar te vragen voordat een monteur bijvoorbeeld een warmtepomp of CV-ketel repareert. Voor iedere route geldt een apart proces dat je moet doorlopen om registratie van je vakmanschap of je bewijs van vakmanschap te behalen. Vakmanschap Techniek is in opdracht van de branche opgezet en valt onder de verantwoordelijkheid van de Vakbekwaamheidscommissie en het bestuur van Wij-Techniek.

Welke vakmanschapsroutes zijn er?

Zorg ervoor dat jij of jouw vakmensen de juiste registraties hebben! 

Iphone Vakpaspoort Unsplash