Over ons

Over ons

Wij Techniek is het ontwikkelingsfonds voor de technische installatiebranche. We motiveren alle vakmensen in onze branche om hun talent en kennis optimaal te ontwikkelen en in te zetten voor een toekomstbestendige leefomgeving. Van engineer tot monteur, van werkvoorbereider tot uitvoerder, van HR-adviseur tot magazijnmedewerker en van leerling tot ondernemer en directeur. We zijn een samenwerkingsverband van de vakbonden CNV Vakmensen, De Unie en FNV metaal en de werkgeversorganisaties NVKL en Techniek Nederland. In opdracht van en samen met deze sociale partners werken wij aan jouw ontwikkeling.

Grip krijgen - Leidingevende legt werking bedieningspaneel uit aan nieuwe medewerker
"Dagelijks willen wij de vakmensen in de installatiebranche verder brengen"
Sven Asijee Algemeen directeur Wij Techniek

Voor álle vakmensen

Nederland staat voor grote uitdagingen. De energietransitie, digitalisering en toegankelijke gezondheidszorg. Techniek is dé sleutel om deze uitdagingen met succes aan te gaan. Als vakmens in de techniek zit jij daar middenin. Het is belangrijk om je te ontwikkelen want innovaties volgen elkaar snel op.

Wij Techniek staat voor die ontwikkeling. Wij helpen jou je talent, vaardigheden en kennis te ontwikkelen. Dit doen we met een gevarieerd aanbod aan trainingen, bijeenkomsten, coaching, advies en subsidies. Zodat jij en je collega’s vakbekwaam, enthousiast en vol energie aan het werk blijft in onze mooie branche. We hebben je nodig!

Dichtbij de praktijk

Om een goede invulling te geven aan ons aanbod, staan we dicht bij de branche en de vakmensen. Met regiomanagers voor de hele branche en regio managers bedrijven specifiek voor bedrijven en medewerkers. Beide adviseren over onze diensten en ondersteunen een goede leercultuur. De regiomanagers halen vragen, ideeën en wensen op zodat ons aanbod zo goed mogelijk aansluit op de behoefte in de branche. De regiomanagers worden hierbij ondersteund door branchecoaches en adviseurs arbeidsmarkt. Zij adviseren jou of je organisatie als het gaat om thema’s zoals scholing en instroom.

Samen verkennen we kansen, vernieuwen we en verbinden we onderwijs en bedrijfsleven. Dit zie jij terug in ons gevarieerde aanbod van activiteiten, ook bij jou in de buurt.

Hoe wordt Wij Techniek gefinancierd?

Wij Techniek ontvangt geld van de bedrijven uit de technische installatiebranche via een jaarlijkse heffing op de loonsom. De hoogte van de heffing is bepaald in cao-afspraken tussen werkgevers en werknemers. Deze is vastgesteld op 0,85% van de loonsom, waarin ook de bijdrage voor de uitvoering van Arbotechniek is opgenomen. De inning wordt verzorgd door CoMeTec.


Naast het geld dat Wij Techniek ontvangt van bedrijven uit de sector, vraagt Wij Techniek ook landelijke en Europese subsidies aan. We krijgen deze regelmatig toegewezen.

Waar geeft Wij Techniek haar geld aan uit?

Dit is hoe wij ons geld besteden om jouw ontwikkeling in de installatietechniek te stimuleren.

Verdeling Van Ons Geld Wij Techniek (2)

Neem contact op met de regiomanager bij jou in de buurt

Heb je informatie (nodig) die gaat over jouw regio? Neem dan direct contact op met de verantwoordelijke Wij Techniek-medewerker. Dan kunnen we je zo snel mogelijk verder helpen.

Noordoost-Nederland
Noordwest-Nederland
Zuidwest-Nederland
Zuidoost-Nederland
Noord-Nederland

Ons bestuur

Alle vakmensen in de branche dragen bij aan de inzet van Wij Techniek op vakmanschap. Het bestuur bestaat uit vertegenwoordigers van de werknemers- en werkgeversorganisaties:

FNV Metaal
 • Znaber034 Vierkant S
  Zwanny Naber Vice voorzitter
 • Lsteltenpool005 Vierkant S
  Leontien Steltenpool Wij Techniek bestuur
Paree B.V.
 • Fvkol010 Vierkant S
  Freek van Kol Penningmeester
De Unie
 • Bartjanssen 672X672
  Bart Janssen Wij Techniek bestuur
CNV
 • 240501 2300 WIJ Foto Johann Honders
  Johann Honders Wij Techniek bestuur
Techniek Nederland
 • Evengelen20 020 Vierkant S
  Erik van Engelen Voorzitter
 • Jvheeswijk004 Vierkant S
  Judith van Heeswijk Wij Techniek bestuur
Caris & Reiner B.V.
 • Claudia Reiner
  Claudia Reiner Wij Techniek bestuur