Over ons

Over ons

Wij Techniek is het ontwikkelingsfonds voor de technische installatiebranche. We motiveren alle vakmensen in onze branche om hun talent en kennis optimaal te ontwikkelen en in te zetten voor een toekomstbestendige leefomgeving. Van engineer tot monteur, van werkvoorbereider tot uitvoerder, van HR-adviseur tot magazijnmedewerker en van leerling tot ondernemer en directeur. We zijn een samenwerkingsverband van de vakbonden CNV Vakmensen, De Unie en FNV metaal en de werkgeversorganisaties NVKL en Techniek Nederland. In opdracht van en samen met deze sociale partners werken wij aan jouw ontwikkeling.

Werkplekleren in de techniek: Technisch medewerker legt aan student medewerkers uit hoe technisch systeem werkt
Dagelijks willen wij de mensen in de installatiebranche verder brengen
Sven Asijee Algemeen directeur Wij Techniek

Voor álle vakmensen

Nederland staat voor grote uitdagingen. De energietransitie, digitalisering en toegankelijke gezondheidszorg. Techniek is dé sleutel om deze uitdagingen met succes aan te gaan. Daarbij volgen innovaties elkaar steeds sneller op. Als vakmensen in de techniek zitten we er middenin. Bovendien heeft iedereen persoonlijke wensen om te groeien en zijn of haar werk interessant en uitdagend te houden. Het is duidelijk dat de ontwikkeling van iedere vakman en vakvrouw belangrijker is dan ooit.

Wij Techniek staat voor die ontwikkeling. We zorgen ervoor dat onze vakmensen verder komen. Stellen hen in staat hun talent en kennis te ontwikkelen. Helpen hen in beweging te komen en te blijven. Dit doen we met een gevarieerd aanbod aan bijeenkomsten, coaching, advies en subsidies. Zodat iedereen vakbewaam, enthousiast en vol energie aan het werk blijft in onze mooie branche.

Wij staan voor je klaar

We staan dicht bij de vakmensen, met regiomanagers in het hele land. Onze regiomanagers staan klaar voor regionale overheden, arbeidsmarktorganisaties, onderwijsinstellingen, praktijkopleidingscentra, andere opleidingsfondsen en lokale initiatieven. Onze regiomanagers Bedrijven zijn er voor zo’n 30.000 medewerkers en 2.500 bedrijven. Zij adviseren over onze producten en diensten en ondersteunen een goede leercultuur, scholingsvragen en instroom. Ze worden ondersteund door branchecoaches en adviseurs arbeidsmarkt. Maar we halen in de regio ook vragen, ideeën en wensen op waar we vervolgens mee aan de slag gaan. Samenwerken en in beweging zijn is ons motto. We verkennen kansen en vernieuwingen voor je en verbinden onderwijs en bedrijfsleven. We signaleren en vertalen dit breed door naar nieuwe activiteiten, ook bij jou in de buurt.

Neem contact op met de regiomanager bij jou in de buurt

Heb je informatie (nodig) die gaat over jouw regio? Neem dan direct contact op met de verantwoordelijke Wij Techniek-medewerker. Dan kunnen we je zo snel mogelijk verder helpen.

Noord Nederland & Gelderland/Overijssel
Midden Nederland & Noord-Holland
Zuid-Holland
Zuid Nederland

Ons bestuur

Alle vakmensen in de branche dragen bij aan de inzet van Wij Techniek op vakmanschap. Het bestuur bestaat uit vertegenwoordigers van de werknemers- en werkgeversorganisaties: