Samen werken aan techniekonderwijs

Hoe kunnen we leerlingen en studenten boeien voor de techniek en aan ons binden?

Werkplekleren in de techniek: Technisch medewerker legt aan student medewerkers uit hoe technisch systeem werkt

Leerlingen en studenten boeien

Leerlingen en studenten boeien voor de techniek begint bij inhoudelijk goed en aantrekkelijk techniekonderwijs. Het aantal banen in de technische installatiebranche groeit hard. Daarom zijn vakmensen nodig, vakmensen met actuele kennis en vaardigheden. Deze veelzijdige branche staat voor mooie uitdagingen zoals de energietransitie, techniek in de zorg en in huis waardoor mensen langer kunnen thuis wonen of bijvoorbeeld beter kunnen lopen met hun kunstbeen waar veel techniek bij komt kijken. Voor deze uitdagingen zijn goed opgeleide vakmensen onmisbaar.

Samenwerking onderwijs en bedrijfsleven

Wij Techniek stimuleert de samenwerking tussen het onderwijs en het bedrijfsleven. Zo zorgen we ervoor dat de kennis en vaardigheden aansluiten bij de dagelijkse praktijk of vervolgopleiding. Samen zorgen we voor het juiste onderwijs voor de vakman of vakvrouw van de toekomst; van vmbo-leerling tot en met studenten in het hbo en universitair onderwijs. 

Onze aanpak en facilitering is doelgericht en varieert van de inzet van een pool van hybride techniekopleiders tot het initiëren van nieuwe keuzevakken. En van het initiëren van duurzaamheidschallenges tot regionale afstemming van de inhoud van het onderwijs op de wensen van de branche via de platforms installatiebranche-onderwijs. 

Wij Techniek sparringpartner voor onderwijs én bedrijven 

Kom jij uit het onderwijs en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Of je nu lesgeeft op het hbo of manager bent in het vmbo, wij denken graag mee over hoe het techniekonderwijs de plek krijgt die het verdient. Wij Techniek versterkt de aansluiting tussen onderwijs en bedrijfsleven. Dit betekent dat we landelijk en regionaal mogelijkheden bieden en bepaalde initiatieven meefinancieren.

Vraag jij je als bedrijf af hoe je contact kunt krijgen met het onderwijs? Hoe je mee kunt denken over de inhoud van het technisch beroepsonderwijs of hoe je in contact komt met studenten/ stagiaires of net afgestudeerden. Heb je een bedrijfsschool of ben je werkzaam in het praktijkonderwijs en wil je meer weten over samenwerkingsmogelijkheden, neem dan gerust contact op. We hebben zowel landelijk als regionaal mogelijkheden.

Meer weten over onderwijs? Vraag naar de projectmanager onderwijs

0800 - 88 55 885 h.haring@wij-techniek.nl