HavoP

Wij Techniek stimuleert de instroom van jongeren in de hbo- en mbo-opleidingen in kansrijke technische vervolgopleidingen. Bij voorkeur in onze branche: de installatietechniek. Voor dit doel ondersteunen we in het havo en het vwo al jaren de Stichting Technasium, de vereniging NLT (natuur, leven en technologie) en veel landelijke en regionale activiteiten ter promotie van het technisch onderwijs.

Wij Techniek 507994072

Aanbod HavoP

Wij Techniek biedt ook hulp bij HavoP, onder meer met contacten met bedrijven en praktijkopdrachten. We hebben een stevig regionaal netwerk van regiomanagers en bedrijfsadviseurs, en ervaring in het bij elkaar brengen van bedrijven en scholen. Bijvoorbeeld voor het maken van praktijkopdrachten voor leerlingen en het maken van afspraken maken over bedrijfsstages.

Neem hierover contact met ons op!

Heb je een vraag, een opmerking of een suggestie?
Neem dan contact op met Wij Techniek Support, onze medewerkers helpen je graag!

Wij Techniek 999098396

Wij Techniek helpt

Wij Techniek ondersteunt scholen bij het HavoP kosteloos met vier vormen:

  1. Contacten
  2. Praktijkopdrachten
  3. Praktijkoefenruimten
  4. Online LOB-lessen

1. Contacten

Wij Techniek kan zorgen voor de contacten tussen jullie havo-school en (opleidings)bedrijven in de omgeving. Want wij hebben medewerkers in de regio’s, die de school kunnen verbinden met bedrijven. Zij kennen de bedrijven die affiniteit hebben met het begeleiden van leerlingen. Ook kennen zij de bedrijven die interessant zijn voor de havoleerling. Bedrijven waar de leerling rolmodellen leert kennen: mensen met functies op mbo-niveau 4+ en hbo-niveau. Denk aan het ontwerpen van oplossingen voor klanten, het adviseren van klanten, leidinggevende functie en werkvoorbereiding.

2. Praktijkopdrachten

Wij Techniek kan praktijkopdrachten aanleveren of deze samen met de school ontwikkelen, waarmee de leerlingen praktische opdrachten en vraagstukken uit de praktijk van bedrijven oplossen. We hebben behoorlijk veel ervaring met het ontwikkelen van dergelijke opdrachten. Onder andere door onze jarenlange samenwerking met de Technasium-scholen en scholen die NLT aanbieden.

3. Praktijkoefenruimten

Wij kunnen ons voorstellen dat in jullie school behoefte is aan ruimten waar leerlingen kennis kunnen maken met techniek. Waar zij zelf kunnen zien en voelen wat techniek is. En waar ze kennis kunnen maken met de beroepsmogelijkheden in bedrijven. Daarbij gaat het zowel om uitvoerende functies als om functies zoals ontwerper, tekenaar en klantadviseur. Wij hebben contacten met zowel praktijkscholen, opleidingsbedrijven als bedrijfsscholen, waar jullie leerlingen zinvolle ervaringen kunnen opdoen.

4. LOB-lessen

Leerlingen kunnen met ons interactieve lesprogramma installatietechniek zelf ervaren. Dit programma laat stap voor stap alle kanten van installatietechniek zien. De leerlingen ervaren de verschillende specialisaties, rollen – van bedenker tot uitvoerder – en locaties. Zo kan de leerling zelf ontdekken of installatietechniek iets voor hem/haar is. Klik hier voor meer informatie.