Wij Techniek TeamWork Servicepunt werkgevers

Ons Wij Techniek TeamWork Servicepunt is het loket voor alle vragen rond werk en instroom in de technische installatiebranche die je als werkgever kunt hebben. Waar vind je bijvoorbeeld de juiste mensen? Wij helpen je kosteloos bij het verbinden en vinden van talent. Zo krijg je het talent dat je nodig hebt én bespaar je tijd en geld.

Adviseurs arbeidsmarkt voor werkgevers
 • Al je vragen over de arbeidsmarkt beantwoord
 • Hulp met het vinden van medewerkers
 • Assistentie tijdens het screeningsproces
 • Begeleiding tijdens opleidingstrajecten

Wat is ons Wij Techniek TeamWork Servicepunt?

Waar vind je bijvoorbeeld de juiste mensen? Wij helpen je kosteloos bij het verbinden en binden van talent en ondersteunen je bij het opzetten en uitvoeren van mobiliteitsprojecten. Zo krijg je het talent dat je nodig hebt én bespaar je tijd en geld. Het Wij Techniek TeamWork Servicepunt is hét brancheloket voor instroom- en mobiliteitsvraagstukken in de techniek. Onze adviseurs arbeidsmarkt helpen werkgevers en werkzoekenden om het tekort aan technisch personeel op te lossen. De adviseur arbeidsmarkt ondersteunt bij reguliere instroom van werknemers, collegiale in- en uitleen, maar vooral bij het vinden van zij-instromers.  Bijvoorbeeld mensen met een andere opleiding en/of werkervaring, kandidaten met een arbeidsbeperking of statushouders die een toekomst in de techniek helemaal zien zitten. De adviseur helpt hen te vinden en zorgt ervoor dat zij de juiste begeleiding en scholing krijgen om goed voorbereid bij jouw bedrijf aan de slag te gaan.

De juiste mensen vinden en behouden 

De technische installatiebranche is een geweldige branche om in te werken. Maar wie gaat het werk doen? Goed personeel is lastig te vinden én te behouden. Denk dan eens aan zij-instromers in de branche. Een divers werknemersbestand is ook voor jou als werkgever een voordeel. Diversiteit leidt tenslotte tot verhoogde productiviteit. Wij helpen je daarbij. Onze adviseurs arbeidsmarkt hebben een groot regionaal netwerk waarin ze met veel interessante partijen samenwerken. Daardoor kunnen we talent werven op verschillende plaatsen en via diverse bronnen - ook de minder voor de hand liggende. Zo verbinden we de juiste mensen met jouw bedrijf.

Met deze vragen kun je bij onze adviseurs terecht

Onze adviseurs arbeidsmarkt helpen je met vragen als:

 • Waar vind ik talent?
 • Hoe benut ik talent uit speciale doelgroepen?
 • Wat zijn zij-instromers?
 • Hoe kan ik jongeren beter aan mij binden?
 • Hoe kan ik de ervaring van vijftigplussers het beste inzetten?
 • Ik hoor iets over statushouders die willen werken. Wat kan ik daarmee?
 • Wat kan ik als werkgever eraan doen om mensen ‘binnenboord’ te houden?
 • Ik wil eventueel een medewerker met een arbeidsbeperking aannemen, waar moet ik dan aan denken?
De medewerkers die we nu via het Servicepunt hebben aangenomen, hebben nog niet de juiste ervaring en scholing, maar zijn enthousiast en leergierig. En het mooiste is: onze senior monteurs begeleiden hen naar de fase van zelfstandig monteur. --Alfred Wemmenhove, directeur Air Groep

Onze werkwijze

We werken altijd regionaal, niet-commercieel en onafhankelijk. Ons advies is altijd eerlijk en toegespitst op jouw situatie: echt maatwerk dus. Daarnaast hebben we oog voor mogelijkheden. En zijn we ook in jouw regio aanwezig, dankzij ons grote netwerk.

Over het Servicepunt

Het Wij Techniek TeamWork Servicepunt is hét loket voor vraagstukken rond werken in de technische installatiebranche. Voor:

 • Werkgevers: vinden én behouden met hulp van het Servicepunt de juiste mensen met een passie voor techniek.
 • Werkzoekenden: krijgen ondersteuning en kansen om (nieuw) werk te vinden in de installatietechniek.
 • Ketenpartijen: vinden de betrokken partner die zich 100% inzet om samen mobiliteitsprojecten in te rechten talent en werkgevers aan elkaar te verbinden.