Wij Techniek voor werkzoekenden

Ben je momenteel werkzaam in een andere branche, maar ben je benieuwd naar een baan in de installatietechniek? Dat kan want de technische installatiebranche biedt veel voordelen. Het werk is divers: er is altijd wel iets wat bij je past, van robotica tot energietransitie. En er is veel werk, de branche blijft groeien en is belangrijk is voor de maatschappij.

Adviseurs arbeidsmarkt voor werknemers

Werken in een innovatieve sector

Het gaat goed met de technische installatiebranche. Daarom zijn bedrijven op zoek naar talent: vakmensen uit de techniek, maar ook werkzoekenden met een andere achtergrond die een toekomst in de installatietechniek wel zien zitten. Iets voor jou? Er is gegarandeerd werk: er moet zó veel gebeuren in Nederland, dat er altijd een geschikte baan voor je bij zit. Ook als je nog geen ervaring of passende opleiding hebt, uit een andere sector komt of een arbeidsbeperking hebt. Met werk in de techniek kun je iets betekenen voor mensen en bedrijven. De werkzaamheden en werkplekken zijn afwisselend.

 • Kosteloze hulp en advies
 • Ondersteuning tijdens loopbaanverandering
 • Ontdek of de technische installatiebranche bij je past
 • Ook als je (nog) helemaal geen ervaring hebt

Wat doet het Wij Techniek Servicepunt voor jou?

Voor mensen zoals jij hebben we het Wij Techniek TeamWork Servicepunt opgezet. Via dit Servicepunt krijg je als starter of switcher gratis hulp om over te stappen naar de technische installatiebranche. De adviseur arbeidsmarkt van het Servicepunt in jouw regio kan veel voor je betekenen. Allereerst door je eerlijk te adviseren en samen te kijken welke wensen je hebt en hoe die aansluiten bij de technische installatiebranche. De adviseur heeft een groot netwerk, kent alle de regionale arbeidsmarkt en weet welke werkgevers er op zoek zijn naar jou. Hij/zij kan je helpen de juiste technische scholing en begeleiding te vinden en weet welke andere vaardigheden je kunt leren om straks met vertrouwen en plezier aan de slag te gaan. Daarom organiseren onze adviseurs allerlei activiteiten voor jou, zoals:

 • het organiseren van gratis online sessies ‘Ontdek je kansen in de techniek’ om je te informeren over het werken in de techniek;
 • het vinden en verbinden van talent aan werk;
 • het samen met werkgevers en andere partijen opzetten van projecten om je in te laten stromen;
 • ervoor zorgen dat je de juiste scholing en begeleiding krijgt;
 • het bieden van nazorg.

Onze werkwijze

Wij Techniek werkt altijd regionaal, niet-commercieel en onafhankelijk. Ons advies is eerlijk en gericht op jouw situatie: maatwerk dus.

Het Wij Techniek TeamWork Servicepunt is hét loket voor vraagstukken rond werken in de technische installatiebranche. Voor:

 • Werkgevers: vinden én behouden de juiste mensen met een passie voor techniek.
 • Werkzoekenden: krijgen ondersteuning en kansen om (nieuw) werk te vinden in de installatietechniek.
 • Ketenpartijen: vinden de betrokken partner die zich 100% inzet om samen mobiliteitsprojecten in te richten en talent en werkgevers aan elkaar te verbinden.

Wil je werken met warmtepompen?

Het werk in de technische installatiebranche is divers. Eén van de mogelijkheden is om te werken met warmtepompen. Heb jij hiervoor belangstelling? Bekijk dan de Wij Techniek warmtepomp-wijzer voor werk in de installatie en het onderhoud van warmtepompen. Voor schoolverlaters maar ook voor oudere baanveranderaars. In deze warmtepomp-wijzer lees je welke functies er zijn en aan welke eisen je moet voldoen. Je kunt ook zonder passende beroepsopleiding aan de slag. Lees meer in de warmtepomp-wijzer.