'Zij-instroom met perspectief'

Ben je een werkgever in de technische installatiebranche én heb je de afgelopen 6 maanden een zij-instromer in dienst genomen? Met ‘Zij-instroom met perspectief’ ondersteunen we jou als werkgever bij het zij-instroomtraject van jouw nieuwe werknemer. Zo denken we mee over een goede opvang binnen het bedrijf en daarnaast ondersteunen we bij (loopbaan)begeleidings-gesprekken en een gerichte (basis)training van de zij-instromer.

Wij Techniek 1340816908

Samen begeleid aan de slag met zij-instromers

Uitstroom voorkomen

Door onderzoek en uit ervaring weten we dat veel nieuwe (zij-)instromers onze sector binnen twee jaar weer verlaten en overstappen naar banen buiten de installatiebranche. Een gemiste kans en jammer van alle investeringen, zeker gezien het huidige tekort aan personeel. Wij Techniek ondersteunt je graag om jouw zij-instromers binnen je bedrijf te behouden. Dit doen we o.a. door middel van:

 • Meedenken over een goede inwerktijd in de eerste periode van de zij-instromer binnen het bedrijf
 • Het houden en bewaken van begeleidings- en ontwikkelgesprekken
 • Ondersteunen bij ontwikkeling, opleiding en behoud van de zij-instromers

We verzorgen dit project vanuit Wij Techniek TeamWork en in nauwe samenwerking met een aantal opleidingsbedrijven. Deze opleidingsbedrijven hebben veel ervaring met succesvolle zij-instroom.

Voor wie is ‘Zij-instroom met perspectief’?

Werkgevers die bij Wij Techniek aangesloten zijn, kunnen samen met de zij-instromer die bij hen aan de slag is gegaan, deelnemen aan dit project. Voorwaarde is dat de betreffende zij-instromer bij de start van deze begeleiding maximaal 6 maanden in dienst is. Per werkgever kan er één zij-instromer deelnemen. Wij Techniek biedt uiteraard steun bij soortgelijke vragen over zij-instroom en hr-vraagstukken.

Hoe ondersteunen we jou als werkgever en jouw zij-instromer?

De opleidingsbedrijven gaan samen met jou en jouw zij-instromer aan de slag:

 • Kennismaking en plan
  De begeleider van het opleidingsbedrijf maakt kennis met jou als werkgever en met de zij-instromer. De stand van zaken, wensen, verwachtingen, behoeften, aandachtspunten en doelen rond begeleiding, ontwikkeling of opleiding worden vastgesteld.
 • Beroepsbegeleiding
  De begeleider van het opleidingsbedrijf houdt een aantal gesprekken met de zij-instromer en de betrokken medewerker(s) binnen het bedrijf. Dit zijn, naast de kennismakingsgesprekken, begeleidings- en voortgangsgesprekken en ook een loopbaangesprek. Hierbij worden deze onderwerpen besproken: voortgang/functioneren, scholing en ontwikkeling, persoonlijk ontwikkelplan, beroepstraining(en) en mogelijke (vervolg)opleidingen.
 • Beroepstraining
  De zij-instromer kan een (basis)training van minimaal 5 dagen volgen bij het opleidingsbedrijf (of bij een andere passende aanbieder). Deze training is gericht en op maat en wordt in onderling overleg bepaald. Doel is gerichte (basis)training voor de effectieve inzet van de zij-instromer binnen jouw bedrijf.
 • Vangnet in geval van uitval
  Als de zij-instromer niet helemaal goed op zijn/haar plek is bij jouw bedrijf, bekijken de begeleider van het opleidingsbedrijf en de adviseur van Wij Techniek TeamWork welke andere mogelijkheden er zijn voor de zij-instromer binnen de installatiebranche.

Wil je meer weten kijk hoe je ons kunt bereiken?

 • Goede begeleiding bij zij-instroom voorkomt uitval
 • Veel ervaring met zij-instroom en binnen de installatietechniek
 • Traject op maat

Meer informatie en aanmelden?

Aanmelden voor deelname kan van maart t/m 31 december 2023. De looptijd van een traject binnen ‘Zij-instroom met perspectief’ is ongeveer 6 maanden. We starten met dertig werkgevers/zij-instromers. Wij Techniek dekt de kosten van deze dienstverlening tot een bepaald maximum. Dus wees er snel bij als je aan de slag wilt.
Bij meer vraag en positieve resultaten wordt het aantal deelnemersplekken verhoogd.

De deelnemende opleidingsbedrijven zijn: TSH, Goflex, InstallatieWerk. Voor andere geïnteresseerde landelijke en regionale opleidingsbedrijven is het ook mogelijk zich aan te sluiten bij dit project. Laat dit s.v.p. weten aan een van de adviseurs arbeidsmarkt.’?

Heb je interesse? Dan heb je verschillende mogelijkheden. Neem contact op met:

Geef aan dat het gaat om ‘Zij-instroom met perspectief’. Dan bespreken we welke mogelijkheden er zijn voor jouw bedrijf en jullie zij-instromer.