Subsidie aanvragen

Wij dagen vakmensen in de technische installatiebranche uit om hun talenten te ontdekken en te versterken. Dit kan door middel van scholing, zoals een opleiding, training, workshop of cursus. Om het zetten van die volgende stap aan te moedigen, bieden wij een aantal subsidies voor de werkgever maar ook de werknemer.

Technisch medewerker maakt gebruik van de subsidieregeling van Wij Techniek

Subsidie aanvragen is simpel

Wil je als werkgever een subsidie ontvangen voor de scholing en ontwikkeling van je vakmensen? Bekijk hier de verschillende mogelijkheden. Via Wij Techniek Declaraties kun je eenvoudig subsidies aanvragen en inzicht krijgen in de verschillende scholingstegoeden van je werknemers.  En 24 uur beschikbaar.

Voor werkgevers

Stimuleringsregeling Praktijkbegeleiding (STIP)

Met de Stimuleringsregeling Praktijkbegeleiding (STIP) ontvang je als bedrijf een financiële tegemoetkoming voor het begeleiden van technische én niet-technische leerling-medewerkers. De STIP is een vervolg op de per 1 augustus 2019 beëindigende BPV-regeling.

Ontwikkelingsstimuleringsregeling (OSR)

Met de Ontwikkelingsstimuleringsregeling (OSR) ontvang je als bedrijf een tegemoetkoming in de kosten wanneer jouw vakmensen een opleiding, cursus, training, workshop of andere scholingsactiviteit volgen die bijdraagt aan het versterken van hun vakmanschap.

Subsidiemogelijkheden voor EVC-traject

Met het EVC-traject kunnen jouw vakmensen hun ervaring, kennis en kunde in kaart brengen als startpunt voor eventuele vervolgscholing. Voor dit traject is het mogelijk een subsidie aan te vragen. Ook krijg je vanuit ons begeleiding in het traject.

Stimuleringsregeling VIZI

De stimuleringsregeling VIZI staat voor ‘Voorschakelen Installatietalent Zij-Instroom Installatiebranche’ en is bedoeld voor installatiebedrijven die via zij-instroom of via collegabedrijven (nieuwe) vakmensen aantrekken.

Behoud Installatietalent BBL (BIB) 

De stimuleringsregling BIB biedt een tegemoetkoming voor het inrichten van een oplossing voor een door de corona-crisis verstoorde BBL-studie. Ook als de crisis een negatieve invloed heeft op een startende BBL-studie, dan ondersteunen we de oplossing hiervoor met BIB.

Regio Projectaanvragen (RPA)


Het Wij Techniek Regio Platform Sociale partners biedt mogelijkheden voor een tegemoetkoming in de kosten van activiteiten op het gebied van: instroom van talent, de ontwikkeling van medewerkers en kennis. Via deze site kun je een aanvraag doen. De regiomanagers zijn bereikbaar voor meer informatie.

Voor medewerkers

Voucher Vakraad

Investeren in jezelf is essentieel voor je ontwikkeling. Daarom is bijscholing nog makkelijker gemaakt! De Vakraad Metaal & Techniek stelt vouchers voor persoonlijke ontwikkeling beschikbaar voor alle werknemers in de technische installatiebranche. Daardoor kunnen de kosten flink verlaagd worden, in sommige gevallen zelfs naar €0.

Regel jouw declaratie online

Ga naar declaraties.wij-techniek.nl of bel via 0800 – 88 55 885 met de Supportdesk voor meer informatie.

0800 - 88 55 885 Declaraties