Tegemoetkoming aanvragen

Wij dagen vakmensen in de technische installatiebranche uit om hun talenten te ontdekken en te versterken. Dit kan door middel van scholing, zoals een opleiding, training, workshop of cursus. Om het zetten van die volgende stap aan te moedigen, bieden wij een aantal tegemoetkomingen voor de werkgever maar ook de medewerker.

Technisch medewerker maakt gebruik van de subsidieregeling van Wij Techniek

Tegemoetkoming aanvragen is simpel

Wil je als werkgever een tegemoetkoming ontvangen voor de scholing en ontwikkeling van je vakmensen? Bekijk hier de verschillende mogelijkheden. Via Wij Techniek Declaraties kun je eenvoudig tegemoetkomingen aanvragen en inzicht krijgen in de verschillende scholingstegoeden van je medewerkers.  En 24 uur per dag beschikbaar.

Voor werkgevers

Stimuleringsregeling Praktijkbegeleiding (STIP)

Met de Stimuleringsregeling Praktijkbegeleiding (STIP) ontvang je als bedrijf een financiële tegemoetkoming voor het begeleiden van technische én niet-technische leerling-medewerkers. De STIP is een vervolg op de per 1 augustus 2019 beëindigende BPV-regeling.

Ontwikkelingsstimuleringsregeling (OSR)

Met de Ontwikkelingsstimuleringsregeling (OSR) ontvang je als bedrijf een tegemoetkoming in de kosten wanneer jouw vakmensen een opleiding, cursus, training, workshop of andere scholingsactiviteit volgen die bijdraagt aan het versterken van hun vakmanschap.

Tegemoetkomingsmogelijkheden voor EVC-traject

Met het EVC-traject kunnen jouw vakmensen hun ervaring, kennis en kunde in kaart brengen als startpunt voor eventuele vervolgscholing. Voor dit traject is het mogelijk een tegemoetkoming aan te vragen. Ook krijg je vanuit ons begeleiding in het traject.

Regio Projectaanvragen (RPA)


Het Wij Techniek Regio Platform Sociale partners biedt mogelijkheden voor een tegemoetkoming in de kosten van activiteiten op het gebied van: instroom van talent, de ontwikkeling van medewerkers en kennis. Via deze site kun je een aanvraag doen. De regiomanagers zijn bereikbaar voor meer informatie.

Voor medewerkers

Subsidie NL leert door

Zet nu je volgende stap in je ontwikkeling. Dankzij de tijdelijke subsidieregeling (tot en met 31 december 2021) van het ministerie van SZW financiert Wij Techniek jouw bijscholing, zodat jij gratis een opleiding of training kunt volgen.

Voucher voor jouw persoonlijke ontwikkeling

Investeren in jezelf is essentieel voor je ontwikkeling. Daarom is bijscholing nog makkelijker gemaakt! De Vakraad Metaal & Techniek stelt namelijk vouchers voor persoonlijke ontwikkeling beschikbaar voor alle medewerkers in de technische installatiebranche. 

Regel jouw declaratie online

Ga naar declaraties.wij-techniek.nl of bel via 0800 – 88 55 885 met de Supportdesk voor meer informatie.

0800 - 88 55 885 Declaraties