Voucher voor jouw persoonlijke ontwikkeling

Investeren in jezelf is essentieel voor je ontwikkeling. Daarom stelt de Vakraad Metaal & Techniek vouchers voor persoonlijke ontwikkeling beschikbaar voor medewerkers in de technische installatiebranche. Deze vouchers zijn sinds 31 maart 2024 niet meer aan te vragen.

Voucher voor persoonlijke ontwikkeling - Vrouwelijke technisch medewerker volgt een training

Wat kun je met de voucher?

De voucher kun je inzetten voor jouw persoonlijke ontwikkeling. Je krijgt tot € 1500,- voor bijscholing. Je bent vrij om zelf een opleiding of cursus te kiezen die nuttig is voor jouw ontwikkeling.

  • Tot € 1500,- voor bijscholing
  • Kies zelf een opleiding of cursus (met hulp van een coach)
  • Overleggen met je werkgever mag, maar hoeft niet
  • Verrekening vindt rechtstreeks met de opleider plaats
Voucher

Hoe vraag je een voucher aan?

Helaas is deze voucher sinds 31 maart 2024 niet meer aan te vragen.

Wil jij gebruik maken van een voucher? Maak dan een afspraak met een loopbaancoach van een vakbond. Een loopbaancoach helpt jou bij het ontwikkelen vanuit je huidige werk. Bijvoorbeeld als je zoekt naar nieuwe loopbaanmogelijkheden. Met behulp van je coach kies je vervolgens een geschikte opleiding of cursus. De coach vraagt dan voor jou de voucher aan.

Voor een loopbaancoach neem contact op met een van de onderstaande vakbonden:

Wat zijn de voorwaarden?

Je mag voor meerdere opleidingen een voucher aanvragen. Voorwaarde is wel dat het totaalbedrag van al je vouchers onder de €1500 (inclusief btw) blijft. Alle kosten boven dit bedrag moet je zelf betalen. Als je bij je eerste aanvraag die €1500 niet volledig benut, mag je nog een volgende aanvraag doen. Deze volgende aanvraag wordt alleen goedgekeurd als het totaalbudget van de vouchers nog toereikend is.

Verder is het noodzakelijk dat je bij een bedrijf in dienst bent dat aangesloten is bij Wij Techniek. Ook als je nog niet bij het bedrijf werkt, maar al wel een ondertekend contract hebt, mag je de voucher aanvragen. Je mag met je werkgever overleggen dat je een opleiding of cursus gaat doen, maar dit hoeft niet.

Let op: afhankelijk van het beschikbare budget, zijn de vouchers nog tot en met 31 maart 2024 aan te vragen.

Deze activiteit wordt mede mogelijk gemaakt door het ministerie van Sociale Zaken.