Voucher voor jouw persoonlijke ontwikkeling

Investeren in jezelf is essentieel voor je ontwikkeling. Daarom stelt de Vakraad Metaal & Techniek vouchers voor persoonlijke ontwikkeling beschikbaar voor medewerkers in de technische installatiebranche.

Waar blijven de vrouwelijke monteurs?

Wat kun je met de voucher?

De voucher kun je inzetten voor jouw persoonlijke ontwikkeling. Je krijgt tot € 1500,- voor bijscholing. Je bent vrij om zelf een opleiding of cursus te kiezen die nuttig is voor jouw ontwikkeling.

  • Tot € 1500,- voor bijscholing
  • Kies zelf een opleiding of cursus (met hulp van een coach)
  • Overleggen met je werkgever mag, maar hoeft niet
  • Verrekening vindt rechtstreeks met de opleider plaats
Voucher

Hoe vraag je een voucher aan?

Wil jij gebruik maken van een voucher? Maak dan een afspraak met een loopbaancoach of adviseur arbeidsmarkt. Een loopbaancoach helpt jou bij het ontwikkelen vanuit je huidige werk. Bijvoorbeeld als je zoekt naar nieuwe loopbaanmogelijkheden. De adviseur arbeidsmarkt helpt jou bijvoorbeeld met het bijscholen als je in dienst treedt bij een nieuwe werkgever in de installatietechniek. Met behulp van je coach of adviseur kies je vervolgens een geschikte opleiding of cursus. De coach of adviseur vraagt dan voor jou de voucher aan.

Voor een loopbaancoach neem contact op met een van de onderstaande vakbonden:

Voor contact met een adviseur arbeidsmarkt stuur een email naar het Wij Techniek TeamWork Servicepunt: servicepunt@wij-techniek.nl - onder vermelding van ‘voucher voor jouw persoonlijke ontwikkeling’.

Wat zijn de voorwaarden?

Je mag voor meerdere opleidingen een voucher aanvragen. Voorwaarde is wel dat het totaalbedrag van al je vouchers onder de €1500 (inclusief btw) blijft. Alle kosten boven dit bedrag moet je zelf betalen. Als je bij je eerste aanvraag die €1500 niet volledig benut, mag je nog een volgende aanvraag doen. Deze volgende aanvraag wordt alleen goedgekeurd als het totaalbudget van de vouchers nog toereikend is.

Verder is het noodzakelijk dat je bij een bedrijf in dienst bent dat aangesloten is bij Wij Techniek. Ook als je nog niet bij het bedrijf werkt, maar al wel een ondertekend contract hebt, mag je de voucher aanvragen. Je mag met je werkgever overleggen dat je een opleiding of cursus gaat doen, maar dit hoeft niet.

Let op: afhankelijk van het beschikbare budget, zijn de vouchers nog tot en met 31 maart 2024 aan te vragen.