You are here:

Thema's

Werkgever binnen de technische installatiebranche beëindigt een slapend dienstverband
Alle thema's
Wij Techniek TeamWork Servicepunt voor ketenpartijen Kan jouw bedrijf of organisatie bijdragen aan het vinden, voorbereiden of plaatsen van technisch talent of kun je op een andere manier zinvol bijdragen aan instroomprojecten? Onze adviseurs arbeidsmarkt en het Wij Techniek TeamWork Servicepunt zien door hun kennis, ervaring en contacten veel kansen om samen te werken aan instroom en doorstroom in de regio. We helpen je graag!
Samenwerking onderwijs en bedrijfsleven Wij Techniek stimuleert de samenwerking tussen het onderwijs en het bedrijfsleven. Zo zorgen we ervoor dat de kennis en vaardigheden aansluiten bij de dagelijkse praktijk of vervolgopleiding. Samen zorgen we voor het juiste onderwijs voor de vakman of vakvrouw van de toekomst; van vmbo-leerling tot en met studenten in het hbo en universitair onderwijs.
Promoot techniek binnen jouw school of bedrijf Kinderen, leerlingen en studenten zijn de werknemers van de toekomst. Daarom hebben wij voorlichtingsmateriaal ontwikkeld, waarmee jij leerlingen kennis kunt laten maken met de mogelijkheden van de technische installatiebranche. Wil jij techniek op een praktische manier onder de aandacht brengen? Maak gebruik van de Alles is Techniekstand! In te zetten op open dagen, evenementen of informatiedagen over techniek binnen bedrijven. De Techniekstand kan alleen gereserveerd worden door Wij Techniek aangesloten werkgevers en scholen die participeren in Sterk Techniek Onderwijs.
CONNECT2030 De technische installatiebranche is de sleutel tot de toekomst van Nederland. Zonder technische installatiebranche geen geoliede maatschappij. Ook nieuwsgierig naar hoe we in 2030 leven, wonen en werken? Je leest het in het rapport CONNECT2030.
SCENARIO2040 Hoe zou onze samenleving er over twintig jaar uit kunnen zien? En welke rol zal de technische sector in die samenleving spelen? Die vragen vormen het uitgangspunt van SCENARIO2040.
Cijfers installatiebranche met Trendfiles Op zoek naar feiten, cijfers en trends uit de technische installatiebranche op één plek? Dan is Trendfiles de online omgeving waar jij moet zijn. Lees hier alle ins and outs.
Techniek podcast: De BNR Techniektour Nieuwsgierig naar de techniek achter alledaagse en bijzondere zaken zoals datacenters, sluizen, windturbines of waterstof? Dan is dé podcastserie over techniek, De BNR Techniektour, iets voor jou!
HR-advies, nieuws en inspiratie voor de installatiebranche In een organisatie met werknemers heb je te maken met thema’s als wet- en regelgeving, opleiden, verzuim, veilig en gezond werken, diversiteit en nog veel meer. Deze thema’s vallen allemaal onder HR, Human Resources, oftewel alles voor personeel.