Werkgever/leidinggevende
Medewerkers en werkgever maken gezamenlijk de ontwikkelcultuur in het bedrijf. Wij Techniek ondersteunt jou als werkgever, zodat jij een sfeer kunt creëren waarin vakmensen zich continu kunnen (blijven) ontwikkelen.

Wij Techniek biedt verschillende workshops, trajecten en tegemoetkomingen zodat je jouw bedrijf, afdeling en je werknemers kunt ontwikkelen. Bekijk hieronder ons aanbod.
Bouw aan de toekomst, vernieuw je organisatie
Technologische ontwikkelingen volgen elkaar in hoog tempo op. De impact hiervan op de bedrijven en medewerkers in onze branche is enorm. Dus ook op jouw bedrijf en jouw medewerkers. Wil jij in de toekomst succesvol blijven, dan is de ontwikkeling van je medewerkers belangrijker dan ooit.
Andere werkgevers en leidinggevenden bekeken ook
Werk jij in de technische installatiebranche en ben je niet ouder dan 25 jaar? Dan zijn de Wij Techniek Ontmoetingsdagen echt iets voor jou. Samen met collega's uit de branche beleef je een actieve en interessante dag die gaat over jouw toekomst.
Als werkgever wil je je mensen graag behouden. Aandacht voor de ontwikkeling van medewerkers leidt tot betrokken, energieke en loyale collega's. Het werk verandert ook snel en hoe veranderen je mensen mee? Tijdens deze inspirerende workshop gaan je werknemers aan de slag met de volgende stap die zij willen zetten. Laat je medewerkers het zelf ontdekken. Wat hebben ze nodig om dit doel te bereiken? Hoe blijven ze bij? De laagdrempelige workshops zijn toegespitst op de levensfase van jouw vakmensen.
Ons Wij Techniek TeamWork Servicepunt is het loket voor alle vragen rond werk en instroom in de technische installatiebranche die je als werkgever kunt hebben. Waar vind je bijvoorbeeld de juiste mensen? Wij helpen je kosteloos bij het verbinden en vinden van talent. Zo krijg je het talent dat je nodig hebt én bespaar je tijd en geld.
Wat is jouw weg naar 2025? Hoe zie je jouw rol in 2040? Het nieuwe programma Huis van Sarah opent je ogen, stelt je vragen, en zet je aan het denken over hoe jij het verschil kan maken in de toekomst van de samenleving. Meer informatie? Klik op onderstaande button!
Wij Techniek helpt alle vakmensen in de technische installatiebranche om hun talent en kennis zo goed mogelijk te ontwikkelen. Maar soms ervaart een vakmens problemen die hun persoonlijke ontwikkeling in de weg staan. Zoals: het missen van bepaalde basiscompetenties (niet goed zijn met lezen, schrijven, communiceren), in de privésfeer (relaties, verslaving, schulden) of met de gezondheid (fysiek of mentaal).
Hoe divers en inclusief is jouw organisatie? En wat is jouw eigen rol als leidinggevende bij het zorgen voor meer diversiteit? Uit onderzoek blijkt dat bedrijven met meer diversiteit succesvoller zijn: creatiever, slagvaardiger en met beter klantcontact. Maar, dit vraagt om leiders die zorgen voor diversiteit binnen hun organisatie. Leiderschap waarbij alle talenten van medewerkers in je organisatie tot ontwikkeling komen. Hoe ontwikkel je zo'n leiderschapsstijl? Je leert het tijdens deze workshop.
Als werkplekbegeleider of leidinggevende wil je graag al je medewerkers zo goed mogelijk begeleiden. Soms gaat dat heel soepel, andere keren moeilijker. Dan krijg je als reactie op je handelen irritatie, weerstand óf juist laksheid. En hoewel je weet dat het niet altijd aan jou ligt, kan het toch lastig zijn om hiermee om te gaan. Daarom heeft Wij Techniek de training Grip Krijgen ontwikkeld. Zodat jij en je medewerkers beter en prettiger kunnen samenwerken.
Iedereen weet het: je leert het beste in de praktijk en van praktijkmensen. Talenten van de toekomst verdienen jouw kennis van nu. Word dus hybride techniekopleider of meld een van je medewerkers aan voor dit scholingstraject.
Als leidinggevende praat je veel met je medewerkers. Je plant, stuurt aan, motiveert, delegeert en lost problemen op. Maar een (paar) keer per jaar heb je een belangrijk formeel gesprek: het ontwikkelgesprek, functioneringsgesprek en/of beoordelingsgesprek. Die gesprekken echt goed voeren leer je in de workshop Het Ontwikkelgesprek.
Voor ondernemende vrouwen
Ben je die ondernemende vrouw die het bedrijf mede draaiende houdt? Wil je met andere ondernemende vrouwen uit de techniek ervaringen uitwisselen, kennis delen en waardevolle contacten opdoen?
Op dinsdag 3 oktober 2023 organiseert Wij Techniek, in samenwerking met OOC, OOI, OOM en OOMT, dé bijeenkomst voor ondernemende vrouwen in de techniek die impact willen maken. Ben jij die ondernemer, mede-eigenaar of HR-medewerker? Kom dan naar deze bijeenkomst speciaal voor jou!
Veilig werken
Veilig en gezond werken is niet alleen een kwestie van goede instructies, trainingen of beschermingsmiddelen. Vaak zijn ongevallen het gevolg van ingeslopen routines, haast en onderschatting van risico’s. Nadenken en praten over veiligheid is van groot belang.
Wat is cybersecurity? Cybersecurity is het beschermen van systemen, netwerken, apparaten en data tegen digitale aanvallen. Deze cyberaanvallen zijn vaak gericht op het openen, aanpassen of vernietigen van gevoelige informatie. Soms proberen criminelen zelfs geld af te persen of bedrijfsprocessen te onderbreken.
Nederland is in transitie als het gaat om de energievoorziening. De energietransitie is niet alleen een technische uitdaging. Het is vooral ook een sociale uitdaging die om innovaties en verandering vraagt. Dit raakt ook ons vakgebied, van ondernemer tot monteur.
Bekijk ook de tegemoetkomingen
In de technische installatiebranche raak je nooit uitgeleerd. Wil je dat jouw medewerkers bijblijven in het vakgebied? Een nieuwe cursus volgen? Met de Ontwikkelingsstimuleringsregeling (OSR) kan dat. Lees er hier alles over.
De technische installatiebranche is hard op zoek naar nieuwe vakmensen. Daarom stimuleren wij installatiebedrijven om praktijkplaatsen voor leerling-werknemers te realiseren en hierbij zorg te dragen voor goede begeleiding. Alle reden om met het praktijkbegeleiden aan de slag te (blijven) gaan!
Ontwikkelingen op het werk staan niet stil. Daarom is er voor jou per 1 november 2022 een STAP-budget van de overheid beschikbaar. Dit budget van maximaal € 1.000 per jaar gebruik je voor een training, cursus of opleiding. STAP staat voor Stimulering Arbeidsmarkt Positie.
Investeren in jezelf is essentieel voor je ontwikkeling. Daarom stelt de Vakraad Metaal & Techniek vouchers voor persoonlijke ontwikkeling beschikbaar voor medewerkers in de technische installatiebranche.
Wat doen andere bedrijven?
Alle nieuwsartikelen
