Wijs jij meiden op een mooie toekomst in de techniek? Nog steeds kiezen weinig meiden op het voorgezet onderwijs voor een technische opleiding. Niet omdat ze geen talent hebben, maar omdat ze te weinig weten van de praktijk in de techniek. De praktijkwijzer helpt bij het enthousiasmeren van meiden voor techniek.

Technologie en techniek hebben een enorme impact op onze levens en op de samenleving. Toch is de diversiteit van de bedenkers en makers ervan zeer beperkt, slechts 16% van de technische en IT-professionals in Nederland is vrouw. En daar willen we graag verandering in aanbrengen.

 

Daarom heeft Wij Techniek de praktijkwijzer ‘Meiden in de techniek’ ontwikkeld.

De praktijkwijzer is bedoeld voor vmbo- en andere vo-scholen die meer meiden voor techniek willen laten kiezen. Docenten, decanen en STO-projectleiders kunnen er handige tips en vervolgstappen uit halen.

Meer vrouwen op de werkvloer betekent een nieuwe dynamiek, meer talent, meer creativiteit, meer innovatieve oplossingen en beter functionerende teams. Om dit voor elkaar te krijgen zijn er meer vrouwelijke studenten in technische opleidingen nodig. En dat betekent dat er (ook) in het voortgezet onderwijs belangrijke stappen gezet moeten worden om meiden te wijzen op een mooie toekomst in de techniek. Want er is nog een hele wereld te winnen.

Wil jij weten hoe jij als onderwijsprofessional stappen kunt zetten?
Check dan de praktijkwijzer en:

  • Maak meiden enthousiast voor techniek
  • Communiceer inclusief
  • Stimuleer ouderbetrokkenheid
  • Draag bij aan de toekomst van techniek

De praktijkwijzer bestaat uit handleidingen, voorbeelden en tips voor het werven én behouden van meiden voor techniek. Soms zijn er bijlagen in PDF toegevoegd of vind je links naar documenten met meer informatie.

Op zoek naar meer informatie? Kijk dan eens op deze website: https://www.vhto.nl/activiteiten/meer-meisjes-in-mbo-techniek/