Samenwerking onderwijs en bedrijfsleven

Wij Techniek stimuleert de samenwerking tussen het onderwijs en het bedrijfsleven. Zo zorgen we ervoor dat de kennis en vaardigheden aansluiten bij de dagelijkse praktijk of vervolgopleiding. Samen zorgen we voor het juiste onderwijs voor de vakman of vakvrouw van de toekomst; van vmbo-leerling tot en met studenten in het hbo en universitair onderwijs.

Samenwerking onderwijs en bedrijfsleven. Geef een gastles.

Installatietechnisch beroepsonderwijs

Onze aanpak en facilitering is doelgericht en varieert van de inzet van een pool van hybride techniekopleiders, tot het initiëren van nieuwe keuzevakken. Van het initiëren van duurzaamheids-challenges, tot regionale afstemming van de inhoud van het onderwijs op de wensen van de branche, via de platforms installatiebranche-onderwijs, maar ook via diverse onderzoeken waarbij we bedrijven uitnodigen om mee te denken en te praten over het installatietechnisch beroepsonderwijs. Maar wij helpen professionals zoals jij ook graag bij het geven van een gastles!

Denk en praat mee over het installatietechnisch beroepsonderwijs!

Wij Techniek nodigt bedrijven uit om mee te denken en te praten over het installatietechnisch beroepsonderwijs. Daarmee investeer je in inhoudelijk goed beroepsonderwijs voor jouw toekomstige vakmensen. En draag je actief bij aan het bevorderen van de instroom in de technische installatiebranche.

Er lopen momenteel diverse onderzoeken en projecten waarin de inbreng vanuit bedrijven zeer welkom is. We horen het graag als jij mee wilt werken aan onderstaande onderzoeken over het beroepsonderwijs.

Adviesprofiel Technicus Engineering

Adviesprofiel Smart Building

Landelijke advies regioprofielen service en onderhoud

Adviesprofiel warmtepompen binnen de werktuigkundige mbo-opleidingen

Installatietechnisch beroepsonderwijs in het algemeen

Hbo-competenties in de technische installatiebranche

Ook een gastles geven?

Als jij een gastles geeft, draag jij er met jouw deskundigheid aan bij dat leerlingen een goed beeld krijgen van wat de installatiebranche inhoudt en welke beroepen een rol spelen, nu en in de toekomst. Daarnaast geef je leerlingen op deze manier de nodige informatie over de verschillende studiemogelijkheden.

Wil je meer weten over het geven van een gastles? Download dan de handreiking. We helpen je graag op weg qua voorbereiding. Maar het allerbelangrijkste is: neem je enthousiasme voor het vak mee! Ga je een gastles geven? Download dan de presentatie.