Voucher voor jouw persoonlijke ontwikkeling

Investeren in jezelf is essentieel voor je ontwikkeling. Daarom is bijscholing nog makkelijker gemaakt! De Vakraad Metaal & Techniek stelt namelijk vouchers voor persoonlijke ontwikkeling beschikbaar voor alle medewerkers in de technische installatiebranche. Daardoor kunnen de kosten flink verlaagd worden, in sommige gevallen zelfs naar €0.

Vrouwelijke technisch medewerker investeert in haar persoonlijke ontwikkeling met een voucher

Wat kun je met de voucher? 

De voucher kun je inzetten voor jouw persoonlijke ontwikkeling. Je krijgt tot € 1500,- voor bijscholing. Je bent vrij om zelf een opleiding of cursus te kiezen die nuttig is voor jouw ontwikkeling binnen de installatiebranche.

  • Tot € 1500,- voor bijscholing
  • Kies zelf een opleiding of cursus (met hulp van een coach)
  • Inzetbaar voor meerdere opleidingen of cursussen
  • Je hoeft je werkgever niet verplicht in te lichten
  • Verrekening vindt rechtstreeks met de opleider plaats

Hoe vraag je een voucher aan? 

Wil jij gebruik maken van een voucher? Maak dan een afspraak met een loopbaancoach. Een loopbaancoach helpt jou bij het ontwikkelen vanuit je huidige werk. Bijvoorbeeld als je zoekt naar nieuwe loopbaanmogelijkheden en helpt jou met het bijscholen voordat je met een nieuwe baan start. Bijvoorbeeld als je wil gaan werken in de installatietechniek. Met behulp van je coach kies je vervolgens een geschikte opleiding of cursus. De coach vraagt dan voor jou de voucher aan.

Voor een loopbaancoach neem contact op met een van de onderstaande vakbonden:

FNV

CNV Vakmensen

De Unie

Wat zijn de voorwaarden?

Je mag voor meerdere opleidingen een voucher aanvragen. Voorwaarde is wel dat het totaalbedrag van al je vouchers onder de €1500 (inclusief btw) blijft. Alle kosten boven dit bedrag moet je zelf betalen. Als je bij je eerste aanvraag die €1500 niet volledig benut, mag je nog een volgende aanvraag doen. Deze volgende aanvraag wordt alleen goedgekeurd als het totaalbudget van de Vouchers nog toereikend is.

Verder is het noodzakelijk dat je bij een bedrijf werkt dat aangesloten is bij Wij Techniek. Ook als je nog niet bij het bedrijf werkt, maar al wel een ondertekend contract hebt, mag je de voucher aanvragen. Je hoeft je werkgever niet verplicht in te lichten dat je een opleiding of cursus gaat doen. De voucher is nog tot en met 31 maart 2021 aan te vragen.

Meer informatie vind je in het Reglement voucher Vakraad.