Voucher voor jouw persoonlijke ontwikkeling

Investeren in jezelf is essentieel voor je ontwikkeling. Daarom is bijscholing nog makkelijker gemaakt! De Vakraad Metaal & Techniek stelt namelijk vouchers voor persoonlijke ontwikkeling beschikbaar voor alle medewerkers in de technische installatiebranche. Daardoor kunnen de kosten flink verlaagd worden, in sommige gevallen zelfs naar €0.

Vrouwelijke technisch medewerker investeert in haar persoonlijke ontwikkeling met een voucher

Wat kun je met de voucher? 

De voucher kun je inzetten voor jouw persoonlijke ontwikkeling. Je krijgt tot € 1500,- voor bijscholing. Je bent vrij om zelf een opleiding of cursus te kiezen die nuttig is voor jouw ontwikkeling binnen de installatiebranche.

  • Tot € 1500,- voor bijscholing
  • Kies zelf een opleiding of cursus (met hulp van een coach)
  • Inzetbaar voor meerdere opleidingen of cursussen
  • Je hoeft je werkgever niet verplicht in te lichten

Hoe vraag je een voucher aan? 

Wil jij gebruik maken van een voucher? Maak dan een afspraak met een loopbaancoach of adviseur arbeidsmarkt. Een loopbaancoach helpt jou bij het ontwikkelen vanuit je huidige werk. Bijvoorbeeld als je zoekt naar nieuwe loopbaanmogelijkheden. De adviseur arbeidsmarkt helpt jou met het bijscholen voordat je met een nieuwe baan start. Bijvoorbeeld als je wil gaan werken in de installatietechniek. Met behulp van je coach of adviseur kies je vervolgens een geschikte opleiding of cursus. De coach of adviseur vraagt dan voor jou de voucher aan.

Voor een loopbaancoach neem contact op met een van de onderstaande vakbonden:

FNV

CNV Vakmensen

De Unie

Voor een adviseur arbeidsmarkt neem contract op met  het Servicepunt arbeidsmarkt mobiliteit van Wij Techniek op 0800 - 6061 of servicepunt@wij-techniek.nl.

Let op: de vouchers zijn nog tot 1 oktober 2020 aan te vragen.

INFOGRAPHIC Aanvraag Ontwikkelvoucher (1)

Hier vind je het stappenplan voor het aanvragen van jouw persoonlijke ontwikkelvoucher.

Wat zijn de voorwaarden?

Je mag voor meerdere opleidingen een voucher aanvragen. Voorwaarde is wel dat het totaalbedrag van al je vouchers onder de €1500 (inclusief btw) blijft. Alle kosten boven dit bedrag moet je zelf betalen. Verder is het noodzakelijk dat je bij een bedrijf werkt dat aangesloten is bij Wij Techniek. Ook als je nog niet bij het bedrijf werkt, maar al wel een ondertekend contract hebt, mag je de voucher aanvragen. Je hoeft je werkgever niet verplicht in te lichten dat je een opleiding of cursus gaat doen. De voucher is nog tot 1 oktober 2020 aan te vragen.