You are here:

Nieuws

Jongeman met oranje helm en blauwe overal met oranje kabels over zijn schouder | Wij Techniek (1)
November 2020
Acta
“Onze aandrijftechniek maakt schepen zuiniger en schoner” D&A electric heeft de wind mee. Het hooggespecialiseerde bedrijf uit Ridderkerk ontwikkelt energiebesparende elektrische aandrijftechniek en energiebeheersystemen voor de scheepvaart en de offshore-industrie.
TopMeesterschapsdagen: Medewerker met helm aan het werk in technische installatie
11 & 18 november 2020 - Virtuele Praktijkdagen Veilig en Gezond Werken De geplande edities van de Praktijkdagen Veilig en Gezond Werken kunnen vanwege de maatregelen rondom de bestrijding van het coronavirus helaas niet doorgaan. Daarom organiseren we een virtuele Praktijkdag Veilig en Gezond Werken.
Foto Sylvia Mutsaers
“Ik heb nog wel andere programma’s bekeken, maar dit was de beste” Bij EBC Group zijn ze om: zij gaan Skillsmanager gebruiken voor hun HR-werkzaamheden. Dit programma, speciaal gemaakt voor de installatietechniek, biedt hen alle opties. Sylvia Mutsaers, verantwoordelijk voor HR vertelt waarom.
Foto Logo Topcoach Van Het Jaar
Jury TopCoach van het Jaar 2020 prijst winnaars om maatwerk Technische installatiebranche kiest beste praktijk- en leerlingenbegeleiders De technische installatiebranche heeft woensdag in Utrecht de beste praktijk- en leerlingbegeleiders van 2020 gekozen. Engin Kuruahmet (Engie Infra & Mobility) uit Zaandam, Kornee van Terheijden (Van Terheijden Groep) uit Bergen op Zoom en Martijn Blaauwbroek (IW Noord-Holland) uit Haarlem mogen zich de beste leerlingenbegeleiders van 2020 noemen.
Trendfiles - Overleg tussen technische medewerkers
Gratis abonnement op het vakblad E&W Installatietechniek voor BBL-ers Voor BBL-studenten stelt Wij Techniek in samenwerking met Techniek Nederland een gratis abonnement op het vakblad E&W Installatietechniek ter beschikking.
Praktijkbeoordelaar in de technische installatiebranche
Workshop Sterk in je Werk online 18 november – 19.15 tot 21.15 uur Tijden veranderen en daarom organiseert Wij Techniek een innovatieve online workshop Sterk in je Werk. Niet anderhalf uur lang kijken, maar juist interactief bezig zijn met collega's uit de branche.
Foto Thirsa
‘Ik maak iets tastbaars’ Thirsa de Boer doorliep de havo en deed eindexamen in alle exacte vakken en tekenen. Daarna ging ze naar de kunstacademie. Daar koos ze voor de richting keramiek en ze haalde haar diploma als leraar handvaardigheid. Voor de klas wilde ze niet, maar de zorg leek haar wel wat. Nu werkt ze bij een installatiebedrijf.
IMG 20200604 WA0003
Actuele toolbox in deze tijd: de online Vakbus over corona “Je wordt kapot gegooid met reclame. Was je handen, thuisblijven bij klachten. Dat weten we allemaal wel. En toch was deze toolbox goed, omdat het ging over wat wij op de werkplaats tegenkomen. Bijvoorbeeld: ‘Leen je gereedschap niet uit’, dat zit nu weer in het systeem.” Servicemonteur Arjan Lourens van TIBN volgde in de online Vakbus de toolbox corona en de workshop ‘Waar sta jij in 2025’. Een gesprek met hem, zijn collega Dennis Hofstede en directeur Martijn de Vries.