You are here:

Nieuws

Shutterstock 481803805
Juni 2020
MICHAEL Pieneman Covidbuster
“We geven de coronacrisis een positieve draai” Elke ondernemer heeft op zijn of haar manier te maken met de gevolgen van de coronacrisis. Dit geldt ook voor Michael Pieneman. Door corona keerden zijn servicemonteurs terug naar het bedrijf en daalde zijn omzet enorm. Bij de pakken neer zitten was geen optie.
Directeur Wij Techniek - Sven Asijee
We staan voor grote uitdagingen OTIB krijgt een nieuwe naam: Wij Techniek. Met onze nieuwe naam benadrukken we de samenwerking én het belang van Techniek. We weten allemaal dat Nederland voor grote uitdagingen staat. Techniek is hierin de onmisbaar. Denk aan oplossingen voor de energietransitie, klimaatveranderingen, CO2-reductie, stikstofreductie en betaalbare zorg. De vakmensen in de technische installatiebranche maken ze waar.
15 Wijtechniek Beeldmerk KLEUR RGB
OTIB krijgt een nieuwe naam: Wij Techniek Vanaf 15 juni verandert de naam van OTIB naar Wij Techniek. Wij Techniek is het ontwikkelingsfonds voor de technische installatiebranche. Wij Techniek motiveert alle vakmensen in de branche om hun talent en kennis optimaal te ontwikkelen en in te zetten voor een toekomstbestendige leefomgeving. Van engineer tot monteur, van secretaresse tot zij-instromer, van HR-adviseur tot magazijnmedewerker en van leerling tot ondernemer en directeur.
Website Schaap Sound Foto 1
Gerard Schaap van Schaapsound: “Onze techniek brengt mensen op afstand samen” Hoe blijf je veilig met elkaar in contact tijdens de coronacrisis? Schaapsound is gespecialiseerd in audiovisuele installaties voor kerken, scholen, bedrijven, rouwcentra en andere organisaties. Oprichter Gerard Schaap ziet een toenemende vraag naar ict-oplossingen en streamingdiensten.
Werkplekleren in de techniek: Technisch medewerker legt aan student medewerkers uit hoe technisch systeem werkt
Werkplekleren maakt werk van informeel leren Met het project ‘Werkplekleren in de techniek’ helpt OTIB bedrijven dit leren in de praktijk van hun medewerkers te stimuleren en verbeteren.
Shutterstock 707831881
Online event SCENARIO2040 We leven in bijzondere tijden en het belang van scenariodenken is vrijwel elke dag in het nieuws terug te vinden. SCENARIO2040 gaat hierop in, met een stevige link naar de technische sector en de rol van die sector in een keur aan uitdagingen en maatschappelijke issues die op ons allen afkomen.