You are here:

Nieuws

Jongeman met oranje helm en blauwe overal met oranje kabels over zijn schouder | Wij Techniek (1)
April 2022
Kom naar de masterclass ‘Activeer je innovatiekracht!’
Activeer je innovatiekracht Met de hoge gasrekening en de extreme brandstofprijzen is de roep naar energietransitie luider dan ooit tevoren. De samenleving is klaar om versneld te verduurzamen. Ondertussen neemt de druk op installatiebedrijven verder toe om uitkomst te bieden.
Hybride techniekopleider aan het woord.
Uitnodiging webinar HTO De huidige arbeidsmarkt schreeuwt om voldoende gekwalificeerd technisch personeel. Relatief weinig jongeren kiezen voor een technische opleiding. En technische opleidingen komen moeilijk aan docenten.
Wij Techniek Istock 1219932328
Regiocompetitie Wij Techniek & Bèta Challenge Wij Techniek en het Bèta Challenge Consortium - een landelijk netwerk van 50 vmbo-scholen die extra aandacht geven aan techniek en technologie - werken nauw samen om meer jongeren kennis te laten maken met de veelzijdige wereld van de installatietechniek. Doel is om jongeren te interesseren en te enthousiasmeren voor alle mooie beroepen in de techniek en deze sector.
Wij Techniek Logo Mono
Onderhandelaarsakkoord cao Metaal & Techniek Er is sinds 8 april jl. een voorlopig onderhandelaarsakkoord bereikt over een nieuwe cao in de Metaal & Techniek. Dat betekent dat we straks weer heffingsbijdragen (onze inkomsten) ontvangen en dus weer diensten kunnen aanbieden.
demowoning waterstof | Wij Techniek
Nederland aan het (waterstof)gas Nederland wil ‘van het gas af’. Toch zijn er initiatieven om bestaande woningen juist aan het gas te houden, maar dan wel een specifiek gas: waterstof.
Wij Techniek Logo Mono
Berichtgeving cao Er is nog geen nieuwe cao Metaal & Techniek. Dat betekent dat Wij Techniek per 1 januari 2022 geen heffingsbijdrage meer ontvangt. Zonder deze inkomsten kunnen wij geen uitgaven doen en dat heeft gevolgen voor onze dienstverlening. Al onze activiteiten komen hierdoor voorlopig op een laag pitje te staan. Ook kunnen wij nu geen tegemoetkomingen meer verstrekken. Ga naar de STIP pagina voor specifieke informatie. Zodra er een nieuwe cao is afgesloten, staan wij uiteraard graag weer voor iedereen klaar. Bestuur Wij Techniek