You are here:

Nieuws

Jongeman met oranje helm en blauwe overal met oranje kabels over zijn schouder | Wij Techniek (1)
December 2021
Wij Techniek Logo Mono
Berichtgeving cao Er is nog geen nieuwe cao Metaal & Techniek. Dat betekent dat Wij Techniek per 1 januari 2022 geen heffingsbijdrage meer ontvangt. Zonder deze inkomsten kunnen wij geen uitgaven doen en dat heeft gevolgen voor onze dienstverlening. Al onze activiteiten komen hierdoor voorlopig op een laag pitje te staan. Wij verstrekken in 2022 voorlopig geen tegemoetkomingen. Voor het aanvragen van vergoedingen over 2021 is er niets veranderd. Het indienen van declaraties voor de OSR kan tot uiterlijk 28 februari 2022. Zodra er een nieuwe cao is afgesloten, staan wij uiteraard graag weer voor iedereen klaar. Bestuur Wij Techniek
SK Boek Wijtechniek 01
Bescheiden met impact: familiebedrijven in de techniek in beeld Op 14 december overhandigde Sven Asijee (directeur van Wij Techniek) het boek Van waterpomp tot warmtepomp aan de voorzitter van de SER Mariëtte Hamer. Het boek – geschreven door Wilfried Scholten- schetst een krachtig beeld van de familiebedrijven in de techniek. In het boek komen ondernemers aan het woord met hart voor de zaak en randvoorwaardelijk voor de energietransitie. Het boek verschijnt ter gelegenheid van 50 jaar Wij Techniek, het ontwikkelingsfonds voor de technische installatiebranche.
Foto Logo Topcoach Van Het Jaar
Trots overheerst tijdens online uitreiking Topcoach van het Jaar 2021 Ook dit jaar werd de Topcoach van het Jaar-verkiezing voornamelijk online gevierd. Maar toch was iedereen erbij, op verschillende manieren. In de studio ontving vaste presentator Jan Joost van Gangelen verschillende gasten.
Vitaliteitsbus.Jpg
Aandacht voor vitaliteit is essentieel én leuk Steeds vaker besteden werkgevers aandacht aan vitaliteit. Bijvoorbeeld door het aanbieden van trainingen of coaching aan hun medewerkers tijdens werktijd. Dit leidt tot minder uitval en blijere medewerkers. Wij Techniek regio Oost draait een pilot met 7 bedrijven, om ervaringen en inzichten op te halen voor de hele branche.
Artikel Wij Techniek Installatie Verbindt Alles
‘Ze zien duidelijk wat het vak inhoudt. Dat is zó belangrijk’ Docent Kees Laan over lesprogramma ‘Installatie verbindt alles’. Installatietechniek is een enorm veelzijdige branche, waar nu en in de toekomst heel veel werk te doen is. Met het lesprogramma ‘Installatie verbindt alles’ laat je leerlingen zien wat er allemaal mogelijk is.
Adri Vogelenzang
“Het hoeft niet gelijk, we zijn geen brandweer” Adri Vogelenzang de Jong, planner bij Airvek Airconditioning, is in hart en nieren loyaal aan zijn werk. Hij vindt “plezier in het werk het belangrijkste wat er is.” Toch ging het mis, hij kreeg fysieke klachten van stress, iets waar veel planners in de installatietechniek mee te dealen hebben.
Wij Techniek Foto Zantingh 1
Quality engineer Rob van der Pol: “Groeien in je werk doe je als team” Zantingh in Rijsenhout is gespecialiseerd in professionele gasbranderinstallaties. Het bedrijf ontwikkelt, installeert en onderhoudt installaties voor klanten over de hele wereld. Daar komt veel specialistische kennis bij kijken, vertelt quality engineer Rob van der Pol.
Niek Welboren Compleet3
Bruggenbouwer en verbinder Niek Welboren: “Onderwijs en bedrijfsleven zijn geen soloshow maar een coproductie” Niek Welboren kent het onderwijs en het bedrijfsleven allebei vanuit de eerste hand. Namens Wij Techniek en Techniek Nederland, en nog veel meer partijen, zette hij zich decennialang in voor het verbeteren van de samenwerking tussen scholen en bedrijven.