You are here:

Nieuws

Jongeman met oranje helm en blauwe overal met oranje kabels over zijn schouder | Wij Techniek (1)
September 2023
Regeling kosteloos vertrouwenspersoon Pro-fonds
Regeling kosteloos vertrouwenspersoon In de Arbowet is vastgelegd dat werkgevers verantwoordelijk zijn voor beleid op psychosociale arbeidsbelasting (PSA). Kortgezegd, je bent verantwoordelijk voor een veilige werkomgeving, zonder ongewenste omgangsvormen zoals (seksuele) intimidatie, pesten, agressie/geweld en discriminatie. In de installatietechniek wordt er veel aandacht besteed aan de fysieke veiligheid van vakmensen maar minder aan de emotionele veiligheid. Het inzetten van een vertrouwenspersoon kan een belangrijke rol spelen.
Sanjay
“Ik wil jongeren voor de branche werven en behouden” Sanjay Bhoendie (49 jaar) is praktijkbegeleider bij Lomans. Hij is ook één van de gezichten van de campagne Goed voorbeeld van Wij Techniek. Sanjay vertelt met passie over het coachen van jongeren. Sanjay: “Zorg ook dat je de branche aantrekkelijker voor hen maakt.”
Campagne Wij Techniek Houvast 1
"Laat vooral zien hoe leuk techniek is” Tanja Loeff-Hageman (directeur Tibo-Veen) is één van de juryleden voor de Techniek Inclusief Award. Waarbij bedrijven, tot uiterlijk 15 oktober 2023, praktijkvoorbeelden kunnen aanmelden. Ook Tanja is dagelijks bezig met diversiteit: “Ik wil vooral meer jongeren, vrouwen en zij-instromers enthousiasmeren voor de techniek. En laat vooral zien hoe leuk techniek is!”
Tanja Loeff-Hageman is directeur van Installatiebedrijf Tibo-Veen
“HouVast: een blijvende klik door scholing” Tanja Loeff-Hageman is directeur van Installatiebedrijf Tibo-Veen en vice-voorzitter van het bestuur van Techniek Nederland. Ze werkte ook mee aan een video voor de HouVast campagne.