You are here:

Nieuws

Jongeman met oranje helm en blauwe overal met oranje kabels over zijn schouder | Wij Techniek (1)
Februari 2021
Wij Techniek 719029864
“Als je het niet aanbiedt, weten ze het nooit” Leerlingen kunnen niet weloverwogen kiezen voor iets wat ze nooit hebben ervaren. Dat is de gedachte achter het integreren van techniek in opdrachten in het profiel Dienstverlening & Producten (D&P) in het vmbo.
Technisch medewerker maakt gebruik van de subsidieregeling van Wij Techniek
Opleidingsprimeur voor de installatiebranche: Vliegende start voor eerste pilot met MBO-certificaten Hoe kan je zij-instromers sneller opleiden en ervaren vakmensen effectiever bijscholen? In de regio Amsterdam werken scholen, bedrijfsleven en Wij Techniek samen aan een nieuw opleidingstraject waarbij vakmensen in korte tijd een MBO-certificaat behalen. “Deze pilot is uniek voor Nederland.”
Man controleert een technische installatie
Informatieblad fitterskit nu aangevuld met handig stroomschema Kom jij in je werk regelmatig fitterskit tegen? Uit onderzoek is gebleken dat in de jaren ’60 en ’70 asbest is verwerkt in sommige fitterskit. Om duidelijk te hebben hoe je omgaat met het vervangen van bijvoorbeeld een hennepverbinding waar mogelijk asbesthoudende fitterskit is gebruikt, heeft ArboTechniek een handig stroomschema opgesteld. Zo zie je in één keer wat je moet doen om ervoor te zorgen dat je veilig en gezond blijft werken.
Wij Techniek 154080620 (1)
“Zonder 50-plussers stort de branche in elkaar” De Sterk in je Werk-workshop van Wij Techniek, speciaal voor 50- en 60-plussers, is een van onze populairste workshops. Logisch, want de stappen die je in deze workshop zet, hebben effect op de rest van je loopbaan, en soms je leven.
Foto Stephan Corporaal
Investeren in een doorlopende ontwikkeling van het personeel, is noodzakelijk om mensen betrokken te houden. In het najaar van 2020 is in Noord-Oost Nederland het ‘Jong Talent Programma’ begonnen, een traineeship voor talent in de installatietechniek. Het doel is mensen faciliteren in hun ambities zodat zij gemotiveerd blijven, en ‘de achterdeur’ van de sector dicht blijft.
5 Tips Coronaproof Bouwplaats Hcbt Liggend
Hoe coronaproof is jouw bouwplaats? Ondanks corona werken we door. Maar heb jij jouw bouwplaats goed op orde? Want blijven doorwerken kunnen we alleen als we uitbraken van het coronavirus weten te voorkomen.
Foudeman015 1 1024X682
Nieuwe adviseur ArboTechniek stelt zich voor De adviseurs van ArboTechniek ondersteunen bedrijven in de technische installatie- en isolatiebranche en hun medewerkers nóg veiliger en gezonder te werken. Ze staan klaar om te sparren, mee te denken en alle vragen over bijvoorbeeld de RI&E, de Arbocatalogus of nieuwe wetgeving te beantwoorden.
RIE
De project-RI&E van ArboTechniek is verbeterd Het project-RI&E-instrument van ArboTechniek is per december 2020 aangepast. Vanaf nu is het mogelijk om naast een PDF-rapport ook een Excel-rapport te maken van jouw ingevulde project-RI&E. Ook in de inhoud zijn enkele wijzigingen gedaan.