You are here:

Nieuws

Jongeman met oranje helm en blauwe overal met oranje kabels over zijn schouder | Wij Techniek (1)
September 2020
Foto Koningin Máxima En Techniek. Een Hoopvolle Combinatie!
Koningin Máxima en techniek. Een hoopvolle combinatie! Donderdag 10 september ontmoette onze directeur Sven Asijee onze koningin en de voorzitter van de SER Mariëtte Hamer bij Doornbos Equipment in Rotterdam. Naast Sven waren ook vertegenwoordigers van zowel het platform Talent voor Technologie als andere O & O fondsen aanwezig. De aanleiding? Het advies van het Nederlandse Comité voor ondernemerschap aan het kabinet naar aanleiding van de Coronacrisis.
Foto Energiewacht Zij Instromers
Zij-instroom: met de juiste begeleiding werkt het Calder Werkt, uitvoeringsorganisatie voor begeleidingstrajecten naar werk, benaderde Energiewacht West met een idee. Als Calder de mensen zou vinden die als zij-instromer bij Energiewacht West aan de slag wilden, wilde Energiewacht West deze mensen dan in dienst nemen? Daar had de organisatie wel oren naar.
Mistbeveiliging Foto 1
“Wat je niet ziet kan je niet stelen” Inbraken, ramkraken, plofkraken en overvallen zijn ingrijpende gebeurtenissen. Naast de materiële schade is de emotionele schade groot. Met slimme techniek kan je deze vormen van criminaliteit voorkomen en de gevolgen ervan beperken.
Hybride Techniekopleider
Onderzoek toont succes traject hybride techniekopleider aan Goede techniekopleiders met de juiste kennis zijn onmisbaar voor de technische installatiebranche. Zij kunnen jongeren interesseren voor een baan in de techniek. Ze brengen de nieuwste technieken uit de praktijk met zich mee en stomen de vakmensen van de toekomst klaar.
Asjiee,Sven LD20200519 053
‘Installateur moet achterdeur dichthouden’ Installateurs moeten zich drukker maken over de uitstroom van vaklui, dan over de instroom. Volgens Wij Techniek-directeur Sven Asijee gaat het goed met de aanwas. Wel hoopt hij op meer diversiteit.
Herstart Voortraject Zij Instroom Regio Holland Rijnland.
Herstart Voortraject zij-instroom regio Holland Rijnland. Deze week kon het zesde voortraject elektro- en installatietechniek in de regio Holland Rijnland, na een periode on-hold i.v.m. Corona, weer van start gegaan.
SK Vitale Lunchsessie 01
Wij Techniek lanceert project ‘Duurzame inzetbaarheid en vitaliteit’ in de installatietechniek Fit, gezond en met plezier je loopbaan doorlopen. Dat is de inzet van het project ‘Duurzame Inzetbaarheid en Vitaliteit’ dat ontwikkelingsfonds Wij Techniek deze week is gestart, samen met een aantal regionale installatiebedrijven.
Samenwerken en diversiteit op de werkvloer
Gemotiveerde deelnemers leerwerktraject gaan aan het werk in de techniek Gemeente Westerveld heeft in samenwerking met Stichting Veuruut, Wij Techniek en plaatselijke installatiebedrijven geïnvesteerd in een leerwerktraject op het gebied van techniek.