Monteursdagen
Ben jij een technische professional die altijd op zoek is naar nieuwe kennis, inspiratie en mogelijkheden om te groeien in je vakgebied? Dan zijn de Monteursdagen echt iets voor jou.
Ben je een monteur van een bij Wij Techniek aangesloten installatiebedrijf?
Of werk je veel samen met monteurs in de uitvoering van projecten?
Dan wil je deze dagen absoluut niet missen. De Monteursdagen zijn er voor alle monteurs. En ook voor werkvoorbereiders, tekenaars, planners, projectleiders en andere technische professionals. Dus meld je snel aan!
Wil je met meer dan 25 collega's naar één van de Monteursdagen gaan? Neem dan contact op met [email protected].
De toekomst is nu.
Kom naar één van de Monteursdagen in oktober 2024 op de volgende locaties:
- Dinsdag 1 oktober: Burgers’ Zoo in Arnhem (speciale koude- en klimaattechniek editie met NVKL)
- Dinsdag 8 oktober: Philips Stadion in Eindhoven
- Donderdag 10 oktober: De Grolsch Veste in Enschede
- Dinsdag 15 oktober: AFAS Stadion in Alkmaar
- Donderdag 17 oktober: De Kuip in Rotterdam
- Dinsdag 22 oktober: Stadion Galgenwaard in Utrecht
Deelname aan de dag is gratis. Na afloop ontvang je € 500,- scholingstegoed. Deze kun je in overleg met je werkgever inzetten voor het volgen van een cursus of training naar keuze.
Lees hier meer over hoe het scholingstegoed werkt.
1 oktober: Programma en workshops koude- en klimaattechniek editie
Tijdens de speciale koude- en klimaattechniek editie in Arnhem op 1 oktober starten we de middag samen met een sessie over de nieuwe F-gassenverordening. Rijkswaterstaat en NVKL lichten de nieuwe F-gassenverordening toe en de gevolgen hiervan voor monteurs.
Deze Monteursdag start om 13:30 uur en eindigen na een borrel en buffet om 19:30 uur.
Op de speciale editie kun je kiezen uit de volgende workshops:
- Begeleiden van jonge monteurs in opleiding
De kunst van mentor zijn: Leer in deze workshop hoe je als ervaren koudetechnicus jonge generatie monteurs in opleiding begeleidt naar succes in de koude- en klimaattechniek. - Montagehandelingen – verbindingstechnieken
Elke verbinding is een onderdeel van de koude/klimaat/warmtepompinstallatie, hoe kies je de juiste verbinding? Zoals flare-verbindingen, persverbindingen en hoe kun je emissievrij verbinden. Leer er in deze workshop meer over. - De koudetechnische kringloop
Duik dieper in de kern van warmtepomptechnologie: Ontdek de wereld van de koudetechnische kringloop. Na deze workshop begrijp je beter hoe warmtepompen werken. En leer je meer over het belang van veilig werken met koudemiddelen. - Duurzaam onderhoud
Leer in deze workshop als duurzaam installateur in de koude- en klimaattechniek om vroegtijdige uitval en energieverspilling te herkennen en te voorkomen. Voor een maximale efficiëntie en betrouwbaarheid van de installatie. - Rapportages schrijven
Van klus naar verslag: Leer in deze workshop heldere rapportages schrijven na onderhoud of reparatie voor een duidelijke documentatie van je werk. - Veilig werken met koudemiddelen
Hoe werk je veilig en verantwoord voor mens, maatschappij en milieu met synthetische en natuurlijke koudemiddelen? Leer er meer over in deze workshop.
Verder is er voor iedereen een workshop over loopbaancoaching. Waarin we je helpen met de mogelijkheden om je verder te ontwikkelen. Zodat je op een fijne manier aan het werkt blijft.
8 t/m 22 oktober: Programma en workshops
Op alle andere dagen van 8 t/m 22 oktober starten we de middag ook samen met een sessie over innovaties in de AI. De kansen van kunstmatige intelligentie voor onze branche staan daarin centraal.
Deze Monteursdagen starten om 13:30 uur en eindigen na een borrel en buffet om 19:00 uur.
Op alle andere Monteursdagen kun je kiezen uit de volgende workshops en toolboxen:
- Werkvoorbereiding en veilig werken
In deze toolbox laten we je zien hoe je veilig gedrag stimuleert. En hoe je stuurt op bewust en onbewust gedrag. Het voorkomt ongelukken en vergroot het succes van het bedrijf waar je werkt. - Samen veilig op de werkvloer
Het is vaak lastig als collega's om elkaar aan te spreken op onveilig gedrag. Tijdens deze toolbox leer je op welke manier je het beste kunt aanspreken, zonder dat het vervelend overkomt. - 2025 "Wel of geen aardlekschakelaar?"
Nieuwe inzichten op het gebied van milieu, leven en werken vragen om nieuwe manieren van energiemanagement, nieuwe materialen en nieuwe manieren van (veilig) werken en bouwen. Dat betekent ook dat we opnieuw moeten kijken naar het aanpassen van onze schakel- en verdeelinrichtingen. Leer er meer over in deze workshop. - Energieopslag in batterijen?
Is het elektriciteitsnet wel vol? Er worden garanties afgegeven voor bedrijven met een maximum van een aantal Mega- of Gigawatt. Maar deze worden nooit maximaal gebruikt. Tel alle garanties bij elkaar op en dan is het net theoretisch vol. Hoe gaan we hiermee om? Wat zijn de dingen waar we in de nabije toekomst rekening mee moeten houden op het gebied van energieopslag in batterijen, zowel voor bedrijven als voor woningen? Leer hierover meer in deze workshop. - Warmtepompmonteur of Duurzaamheidsadviseur?
De (hybride) warmtepomp zal in de meeste woningen de duurzame warmtebron van de toekomst worden. Voor het installeren van warmtepompen is kennis van verduurzaming van woningen veel belangrijker dan bij een CV-ketel. In deze workshop leren we je daar meer over en delen handige hulpmiddelen. - Waterbewust bouwen/ multifunctioneel dak, gevel én watergebruik
Stedelijk gebied heeft de komende jaren echt een heel andere inrichting nodig door het extreme weer. Denk daarbij aan hitte, droogte en hoosbuien. Tegelijkertijd moeten we vanuit de overheid aan de slag met het besparen van drinkwater. Daarvoor moet je denken in meerdere lagen, waarbij het dak en de gevel van gebouwen een rol krijgen in de strijd tegen het extreme weer en drinkwaterbesparing. Je leert er meer over in deze workshop. - De koudetechnische kringloop
Duik dieper in de kern van warmtepomptechnologie: Ontdek de wereld van de koudetechnische kringloop. Na deze workshop begrijp je beter hoe warmtepompen werken. En leer je meer over het belang van veilig werken met koudemiddelen.
Verder is er voor iedereen een workshop over loopbaancoaching. Waarin we je helpen met de mogelijkheden om je verder te ontwikkelen. Zodat je op een fijne manier aan het werkt blijft.
Agenda
Heb je vragen? Stuur dan een mail naar [email protected] of neem contact op met Wij Techniek Support.