You are here:

Agenda

Agenda Wij Techniek - Werknemer in de installateibranche

Juni 2024

Gouden Jaren - Installateur van 55 jaar of ouder met grijs haar en veiligheidsjasje kijkt lachend in de camera
Gouden jaren Arnhem 19 juni 2024 Je bent 55 jaar of ouder en werkt al jaren in de installatiebranche. Daardoor zijn jouw vakmanschap en ervaring goud waard. Maar op latere leeftijd kan een zwaar beroep letterlijk te zwaar worden, of het werk is niet meer passend. En we moeten allemaal steeds langer werken. Wat is voor jou echt belangrijk? Wat wil jij nog bereiken en wat heb jij hiervoor nodig?
Workshop Inclusief Leiderschap - Oudere technisch medewerker legt techniek uit aan jongere medewerker
Inclusief Leiderschap Den Bosch 19 juni 2024 Hoe zorg je voor een veilige en inclusieve werkomgeving waar verschillen worden omarmd en aangemoedigd? En wat is jouw verbindende rol daarin als leidinggevende? Concreet: hoe ga je bijvoorbeeld om met pestgedrag op de werkvloer, hoe geef je leiding aan iemand met autisme en hoe pak je ongepaste groepsdynamieken, zoals vrouwonvriendelijkheid of racisme, aan binnen je team? Hoe verbeter je de dynamiek in een divers team en hoe stimuleer je een diversiteit aan talenten van je medewerkers? Je leert en oefent het tijdens deze workshop.
20231010 Kuijpers Echt 5000Px 7
HR-Themadagen: Balans in werk en welzijn Wij Techniek organiseert jaarlijks samen met de ontwikkelingsfondsen A+O Metalektro en OOM, themadagen over personeelszaken. Deze themadagen HR zijn de afgelopen jaren uitgegroeid tot de plek voor P&O en HR-medewerkers die actuele thema’s rond personeelsbeleid willen uitdiepen en willen sparren met collega’s uit de technische branche.
Workshop Beter coachen en sturen - Nieuwe collega krijgt uitleg over bedieningspaneel
Beter coachen en sturen bij nieuwe collega's 24 juni 2024 Binnen jouw bedrijf stuur je vakmensen aan die zich bezighouden met het begeleiden en behouden van nieuwe collega's (zoals zij-instromers, statushouders of leerlingen). Hoe kun je hierbij de beste ondersteuning geven? Zodat deze nieuwe collega's, ook met de krappe arbeidsmarkt, met plezier binnen jouw bedrijf aan het werk blijven? En hoe doe je dit als team?
Praktijkopleidersdagen - Praktijkopleider met tablet in zijn hand legt werking technische installatie uit aan collega installateur.
Praktijkopleidersdagen De kracht van aandacht Wil jij als vakman of vakvrouw je vaardigheden inzetten om leerlingen en starters de fijne kneepjes van het vak bij te brengen, te begeleiden bij hun opleiding en te enthousiasmeren voor hun vak binnen de technische installatiebranche? Dan zijn de Praktijkopleidersdagen wat voor jou! Vanuit het thema De Kracht van aandacht, inspireren we je met workshops en sprekers, om je rol als praktijkopleider nog beter uit te kunnen voeren.
Zij-instroomsessies - Zij-instromer in gesprek met adviseur
Zij-instroomsessie Online 25 juni 2024 Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? De technische installatiebranche zit te springen om nieuwe mensen. Daarom organiseert Wij Techniek een online zij-instroomsessie ‘Ontdek je kansen in de techniek’. Alle sessies geven algemene informatie over de verschillende functies en mogelijkheden in de installatiebranche. Er zijn ook een paar sessie die zijn aangeduid met Warmtepompen. Dit zijn dezelfde sessies, behalve dat ze iets meer ingaan op het werken met warmtepompen.
Grip krijgen - Leidingevende legt werking bedieningspaneel uit aan nieuwe medewerker
Grip Krijgen 27 juni en 4 juli 2024 Als werkplekbegeleider of leidinggevende wil je graag al je medewerkers zo goed mogelijk begeleiden. Soms gaat dat heel soepel, andere keren moeilijker. Dan krijg je als reactie op je handelen irritatie, weerstand óf juist laksheid. En hoewel je weet dat het niet altijd aan jou ligt, kan het toch lastig zijn om hiermee om te gaan. Daarom heeft Wij Techniek de training Grip Krijgen ontwikkeld. Zodat jij en je medewerkers beter en prettiger kunnen samenwerken.
Workshop Inclusief Leiderschap - Oudere technisch medewerker legt techniek uit aan jongere medewerker
Inclusief Leiderschap Zwolle 27 juni 2024 Hoe zorg je voor een veilige en inclusieve werkomgeving waar verschillen worden omarmd en aangemoedigd? En wat is jouw verbindende rol daarin als leidinggevende? Concreet: hoe ga je bijvoorbeeld om met pestgedrag op de werkvloer, hoe geef je leiding aan iemand met autisme en hoe pak je ongepaste groepsdynamieken, zoals vrouwonvriendelijkheid of racisme, aan binnen je team? Hoe verbeter je de dynamiek in een divers team en hoe stimuleer je een diversiteit aan talenten van je medewerkers? Je leert en oefent het tijdens deze workshop.