Ontwikkelingen in de branche

Met de juiste en actuele kennis zijn de vakmensen van vandaag voorbereid op het werk van morgen.

Vrouwelijke technisch medewerker investeert in haar persoonlijke ontwikkeling met een voucher

Ontwikkelingen en trends

In de technische installatiebranche volgen ontwikkelingen en trends elkaar in rap tempo op. Er worden nieuwe technieken ontwikkeld en steeds meer processen worden geautomatiseerd. Het is daarom belangrijk up-to-date te blijven. Wij Techniek weet als geen ander wat er in de branche speelt en wat er de komende jaren nodig is. Weet jij welke kennis vakmensen nodig hebben in de dagelijkse praktijk? Wij Techniek werkt samen met inhoudelijke experts, zoals werkgeversorganisaties en werknemersorganisaties (sociale partners), opleiders en kennisinstituten. Samen bieden we de vakmensen de juiste basis. 

CONNECT2025

In 2018 is de derde toekomstverkenning voor Nederland en de installatiebranche CONNECT2025 verschenen. CONNECT2025 geeft zicht op de impact van techniek, voor een Nederland dat op weg is naar 2025. Een onderzoek naar de techniek van de toekomst, waarin zes thema’s aan bod komen.

SCENARIO2040

SCENARIO2040 is een studie uitgevoerd door Techniek Nederland. De studie combineert ontwikkelingen die vandaag al zichtbaar zijn met de visies van diverse experts. SCENARIO2040 is geen toekomstvoorspelling, maar beschrijft de mogelijke maatschappelijke situatie in 2040. 

Huis van Sarah opent je ogen

Het nieuwe programma Huis van Sarah (een samenwerking tussen Wij Techniek en de TheaterMakers Radio Kootwijk) opent je ogen, stelt je vragen, en zet je aan het denken over jouw sleutelrol in het vormgeven van de toekomstbestendige samenleving.

Bezoek het Huis van Sarah bij jou in de buurt.

Trendfiles

Trendfiles is dé website voor iedereen die geïnformeerd en geïnspireerd wil worden.

Deze website geeft jou een overzicht van onderzoeken en analyses die relevant zijn voor de technische installatiebranche. Ook biedt de site relevante en actuele cijfers op zowel landelijk als regioniveau.

Vakmanschap CO

Vanaf 1 oktober 2020 mogen installatiemonteurs, als onderdeel van de wettelijke certificeringsregeling voor bedrijven, uitsluitend werkzaamheden verrichten aan gasverbrandingsinstallaties wanneer zij ook daadwerkelijk beschikken over het Bewijs van Vakmanschap!

BNR Techniektour

Nieuwsgierig naar de techniek achter alledaagse en bijzondere zaken zoals datacenters, sluizen, windturbines of waterstof? Dan is dé podcastserie over techniek, De BNR Techniektour, iets voor jou!

Wist je dat

Feiten