Eén jaar Helpdesk Corona Bouw & Techniek

Eén jaar een corona-helpdesk, het is een beetje als het vieren van je 40e verjaardag. Je geniet van de taart, maar toch doet het ook pijn. Dit jubileum vieren we dan ook niet, maar we staan vandaag wel even stil bij de fantastische samenwerking en de resultaten in het afgelopen jaar.

1 Jaar Helpdesk Corona Bouw En Techniek
2 apr, 2021

Eén jaar Helpdesk Corona Bouw & Techniek

1 Jaar Helpdesk Corona Bouw En Techniek

Pro-actief voor de sector

Alle betrokken partijen hebben zonder aarzeling de handen en expertise ineengeslagen en dat heeft geresulteerd in een Helpdesk Corona Bouw en Techniek die steeds up-to-date en actief onder andere werknemers en werkgevers heeft geholpen bij hun vragen en knelpunten. Met recht iets om trots op te zijn!

Het doel van de Helpdesk Corona? De bouw- en technieksector snel voorzien van de juiste en actuele informatie op het gebied van veilig doorbouwen tijdens de coronacrisis. Bijvoorbeeld door het delen van de meest recente corona protocollen, adviezen van deskundigen, nieuwsberichten, een zeer uitgebreide FAQ (met 104 vragen & antwoorden) en het actief informeren door het organiseren van een webinar met 5.000 kijkers en maar liefst 13 online kennissessies. Daarnaast fungeert de helpdesk ook als een meldpunt voor klachten.

Top 5

En vragen zijn er gesteld! In het afgelopen jaar zijn er 1900 vragen gesteld via e-mail, telefoon en chat. Hieronder zie je de top 5 van de meest gestelde vragen.

Top 5 vragen

  1. Hygiëneregels RIVM(bijv. autoschermen, mondkapjes)
  2. Samen reizen
  3. Thuisblijven
  4. Samen werken < 1,5m
  5. Werken in bewoond huis

Maar de Helpdesk werd niet alleen goed gevonden voor het stellen van vragen. Ook van de mogelijkheid tot het downloaden van handige informatie en documenten die veilig (samen) doorwerken in de Bouw en Techniek ondersteunen werd gretig gebruik gemaakt. Maar liefst 84.000 keer werd er op de download-button gedrukt.

Samenwerken werkt

Ondanks dat het een heftig jaar was dat veel heeft gevraagd van ieders aanpassingsvermogen, kijken we ook terug op een bijzonder jaar. Met de Helpdesk Corona hebben we als sectoren laten zien dat veilig doorwerken alleen kan als je samenwerkt. Laten we dus de handen ineen blijven slaan, want samenwerken werkt!

Ondersteuning helpdesk

De helpdesk is mogelijk gemaakt door: Aannemersfederatie Nederland, ArboTechniek, Koninklijke Bouwend Nederland, CNV Vakmensen, FNV Bouwen & Wonen, FNV Metaal, Nederlandse Ondernemersvereniging voor Afbouwbedrijven, Koninklijke Onderhoud NL, Techniek Nederland, Volandis en Wij Techniek.

Meer informatie over de helpdesk vind je hier.