Winnaars Techniek Inclusief Award 2024 bekend

231207 Finalisten Techniek Inclusief Award 1

Preworxs en Hollander Techniek winnen Techniek Inclusief Award 2024

Tijdens de VSK Beurs zijn vanmiddag de winnaars bekendgemaakt van de Techniek Inclusief Award 2024. Preworxs en Hollander Techniek mogen zich twee jaar lang de meest inclusieve ondernemingen in de installatiebranche noemen. Jan IJzerman, plaatsvervangend DG Sociale Zekerheid en Integratie bij Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, reikte de Awards uit. De initiatiefnemers - Techniek Nederland, SER Diversiteit in Bedrijf, de Goldschmeding Foundation en Wij Techniek -onderstrepen met de prijs het belang van diversiteit en inclusie bij bedrijven in de installatiesector.

Kleurrijke bedrijven doen het beter
In de Nederlandse installatiebranche bestaan grote verschillen als het gaat om diversiteit. Onderzoeken laten zien dat de samenstelling van het personeelsbestand gevolgen heeft voor de bedrijfsresultaten. Bedrijven waar mensen werken met een uiteenlopende achtergrond, gender, leeftijd, nationaliteit, religie en voorkeur
beter presteren. De genomineerden en winnaars van de Techniek Inclusief Award hebben dus in verschillende opzichten een voorsprong.

231207 Finalisten Techniek Inclusief Award 2

Winnaars MKB
De deelnemers aan de Techniek Inclusief Award 2024 waren verdeeld in twee categorieën: MKB en Groot. In het MKB wees de jury Preworxs aan als winnaar. Om een bredere groep werknemers aan te trekken, past Preworxs binnen het bedrijf de functies aan op de competenties van potentiële medewerkers. De andere genomineerden waren Nijhof Groep en Niyata Energy. Binnen de Nijhof Groep leidt de Salland Tech Academy mensen met uiteenlopende achtergronden op voor de installatiebranche. Het bedrijf werkt daarbij samen met het onderwijs, de brancheorganisatie en bedrijven in de regio. Niyata Energy biedt leer-werktrajecten voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Winnaars Groot
Hollander Techniek won de Techniek Inclusief Award in de categorie Groot.
Hollander Techniek is er met behulp van duurzame ontwikkelingsdoelstellingen, een advieswerkgroep en coaches onder meer in geslaagd het aantal vrouwelijke monteurs in opleiding te vergroten. Breman en Unica waren de andere genomineerden. De andere genomineerde, Unica, wil met het platform Unique het aantal vrouwen binnen het bedrijf in 2025 verdubbelen. Unique omvat onder meer een mentorprogramma voor vrouwen, workshops en trainingen. Breman Installatiegroep heeft een netwerkgroep Diversiteit & Inclusie in het leven geroepen, die ervoor zorgt dat binnen het bedrijf iedereen, in alle lagen van de organisatie, aandacht heeft voor het thema en er actief mee bezig blijft

Jury
De jury van de Techniek Inclusief Award 2024 bestaat uit drie leden met veel ervaring en deskundigheid op het gebied van diversiteit. Tanja Loeff-Hageman is vicevoorzitter van Techniek Nederland en directeur van Tibo-Veen. Ze ziet de instroom van meer jongeren en zij-instromers als een belangrijke doelstelling voor de branche. Sahar Yadegari is directeur-bestuurder van VHTO, het expertisecentrum voor genderdiversiteit in bèta, techniek en IT. Het derde jurylid, Seyit Yeyden, is managing partner van de Beroepentuin, een leer-werkconcept waar werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt worden opgeleid voor banen in de techniek en de zorg.

Wil je ook met Diversiteit in Inclusie aan de slag? Kijk dan hier wat Wij Techniek voor jou kan betekenen.

231207 Finalisten Techniek Inclusief Award 2