Actuele toolbox in deze tijd: de online Vakbus over corona

“Je wordt kapot gegooid met reclame. Was je handen, thuisblijven bij klachten. Dat weten we allemaal wel. En toch was deze toolbox goed, omdat het ging over wat wij op de werkplaats tegenkomen. Bijvoorbeeld: ‘Leen je gereedschap niet uit’, dat zit nu weer in het systeem.” Servicemonteur Arjan Lourens van TIBN volgde in de online Vakbus de toolbox corona en de workshop ‘Waar sta jij in 2025’. Een gesprek met hem, zijn collega Dennis Hofstede en directeur Martijn de Vries.

IMG 20200604 WA0003
2 nov, 2020

De Vries: “Dit onderwerp is natuurlijk heel actueel en iedereen hoort er van alles over en vindt er wat van. Dan is het prettig dat een organisatie uit de branche zelf, zoals Wij Techniek, laat zien wat nu precies de maatregelen zijn voor ons werk.” De combinatie met de workshop ‘Waar sta jij in 2025’ bevalt hem goed. “Je wil als werkgever dat je collega’s de regie nemen over hun eigen ontwikkeling.”

Dat is soms best lastig en dan is een beetje begeleiding prettig. Daarom krijgen de deelnemers na hun deelname aan de Vakbus online, een ontwikkelgesprek en waardebon aangeboden. Dennis Hofstede, leidinggevend monteur. “Dat was echt fijn. Natuurlijk, die waardebon is prettig, maar daar ging het me niet eens om. Het is dat steuntje in de rug, dat iemand met je meedenkt over waar je staat.” Lourens is het daarmee eens: “Jeanine (de ontwikkelcoach, red.) heeft heel fijn met me meegezocht.”

Beide mannen onderzoeken de mogelijkheid van een vakinhoudelijke opleiding, zoals bijvoorbeeld F-gassen of drinkwaterveiligheid. “Het moet natuurlijk ook passen bij wat TIBN wil aanbieden”, aldus Lourens. De Vries vult aan: “En of het past binnen de werk-privé-balans van mensen.”

De online versie van Vakbus was even wennen, maar beviel goed. Lourens: “Ik vind het eigenlijk zo onpersoonlijk en moest daar even doorheen. Toch ging het al vrij snel heel goed. En het heeft natuurlijk ook zijn voordelen, het scheelt in de file staan. Hofstede: “Kijk, het liefst zie ik mijn collega’s. Maar in deze tijd is dit echt een hele mooie oplossing.” De Vries is het daarmee eens: “Ik vind het jammer dat we niet meer zo vaak bij elkaar kunnen komen, maar ik ben wel blij dat we op deze manier de aandacht voor veiligheid en ontwikkeling op deze manier kunnen doorzetten. En dat beaamde de auditor die recent langs kwam.”

Wil jij ook aanmelden voor de Toolbox corona? Boek de Vakbus hier.