“De Skillsmanager ziet er heel interessant uit”

Groei: bijna ieder bedrijft streeft het na. Bij VerAutomation ging dat de afgelopen jaren fantastisch. Groei brengt echter ook altijd extra administratief werk mee. Ellen Roest, HR Adviseur, volgde via Teams een presentatie van Skillsmanager van Wij Techniek om te kijken of dit programma de administratieve last wat kan verlichten en de HR-activiteiten kan professionaliseren: “Het ziet er heel interessant uit.”

Ellen Roest
30 jun, 2020

Roest kwam in 2017 bij VerAutomation als HR-medewerker. Haar taken waren onder andere het werven van nieuwe medewerkers en het ondersteunen van de nieuwe managers bij het voeren van gesprekken. “Het gaat goed en we worden steeds professioneler. Maar tijdens de gesprekkenperiode is mijn agenda wel vrij vol.”

Alles via de mail

Op dit moment krijgen alle medewerkers voorafgaand aan hun functioneringsgesprek een vragenlijst. Deze vullen zij in en Roest verstuurt deze naar de managers die het ook op hun beurt invullen. Roest: “Dit gaat nu allemaal via Word en mail. Ik ben dus veel tijd kwijt met verzenden, mensen herinneren aan het invullen en terugsturen, et cetera. Een systeem waardoor dat niet meer zou heel handig zijn.”

Automatisch en voor iedereen toegankelijk

Skillsmanager is zo’n systeem. In dit online hulpmiddel worden functies, functioneren en ontwikkeling in kaart gebracht. Roest experimenteerde de afgelopen maanden met Skillsmanager. “Het ziet er heel interessant uit dat Skillsmanager al die taken die rondom de gesprekscyclus zitten, uit handen kan nemen. Dat reminders automatisch worden verstuurd en iedereen continu bij zijn eigen gegevens kan. Ook als ik niet op kantoor ben.”

Vroeg instappen

“Het lijkt me een mooi systeem, maar ik hik er wel tegenaan dat je het voor alle medewerkers eerst moet inregelen. Daarom zou ik bedrijven aanraden vroeg in hun groei aan dit soort HR-programma’s te beginnen. Het is minder werk om het voor eerst 15 medewerkers in te regelen en daarna bij te houden, dan in één keer voor 81 collega’s. Al krijg ik die geïnvesteerde tijd straks bij de gesprekken wel weer terug natuurlijk. En die kan ik dan mooi gebruiken om nog meer aandacht te geven aan onze medewerkers en hun groei.”

Ook meer weten over Skillsmanager?

Wij Techniek laat je graag zien wat de mogelijkheden zijn. We kunnen langskomen op de zaak of we doen het via de gebruikelijke videobelmiddelen online. Roest: “Online was heel prettig. Lekker efficiënt en vanuit je eigen omgeving.” 

 Kijk op wij-techniek.nl/skillsmanager.