Workshops Samen Werken - Incompany

Wil jij beter en effectiever leren samenwerken in een team? Collega’s die goed op elkaar zijn ingespeeld hebben meer plezier in hun werk en presteren beter. Met de interactieve workshops Samen Werken ga je aan de slag om de samenwerking en communicatie binnen je team te verbeteren. Ook sta je stil bij je eigen ontwikkeling en de vervolgstappen die je hierin kunt nemen.

Workshops Samen Werken - Technische medewerkers werken samen achter een laptop

Wat leer je tijdens de workshop Samen Werken?

Tijdens deze interactieve workshops word je begeleid door twee trainers/acteurs. Met humor worden herkenbare bedrijfssituaties nagespeeld, waardoor je inzicht krijgt in jouw mogelijke valkuilen. Daarna ga je in groepjes aan de slag met opdrachten die je samen moet zien op te lossen.  De workshops worden afgesloten met het beantwoorden van de volgende vraag door elke werknemer: “welke positieve actie ga je vanaf morgen inzetten om de samenwerking tussen jou en je collega’s te verbeteren?” Bij alle workshops hebben gedragsvaardigheden de nadrukkelijke aandacht. 

Tijdens deze workshops maak je ook kennis met een ontwikkelcoach van Wij Techniek die jou kan adviseren en/of ondersteunen bij vervolgstappen. Na afloop ontvang je een link waarmee je een waardebon van 500 euro kan aanvragen voor je verdere persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast heb je recht op maximaal 2 gesprekken met een ontwikkelcoach.  

  • Meer werkplezier: beter samenwerken met je collega’s
  • Leuke, interactieve workshop van maximaal een dagdeel
  • In groepjes aan de slag met herkenbare situaties
  • Voor maximaal 14 medewerkers
  • Met waardebon van € 500,- voor de volgende stap in je ontwikkeling
  • Plus mogelijkheid voor 2 gesprekken met een ontwikkelcoach
  • Gratis voor bedrijven die bij Wij Techniek zijn aangesloten
  • Interesse? Stuur een mail naar [email protected]

Voor wie is deze workshop bedoeld?

Deze workshops zijn ontwikkeld voor groepen bestaande uit maximaal 14 medewerkers binnen een bedrijf die de samenwerking binnen hun team willen verbeteren. Bijvoorbeeld de afdeling binnen- en buitendienst of jongere en oudere werknemers. De workshop duurt maximaal een dagdeel.  

Waarom en hoe deelnemen? 

Beter samenwerken als team zorgt voor betere resultaten op de werkvloer. En voor meer werkplezier. Het motto daarbij is: hou rekening met elkaar, en wees je ervan bewust dat je een ander niet kan veranderen maar dat jouw eigen gedrag wel van invloed is. Tijdens deze workshops zetten we theater, oefeningen en acties in om medewerkers zich hiervan bewust te maken. Dit alles in een speelse en informele sfeer. Voor vragen en deelname, neem contact op met: [email protected] 

Maak een keus uit drie varianten  

Als je wilt deelnemen maak dan je een keuze uit de volgende drie varianten. Na de aanmelding volgt een intake door de trainer die bekijkt in hoeverre maatwerk voor jouw bedrijf mogelijk is.  

‘Samen Werken’ voor monteurs en/of samen met kantoorpersoneel 

Ervaar je weleens stress in de samenwerking met collega’s? En wil je een oplossing voor meer werkplezier? Dat kan. Tijdens deze workshop ontdek je wat je zelf kan doen, maar ook wat je samen met collega’s beter kan doen. Bijvoorbeeld: door met elkaar rekening te houden en anders te reageren. Zodat je in dit soort situaties samen tot een oplossing komt.  

De workshop kan voor elke medewerker een plezierige en ongedwongen manier zijn om na te denken over het begrip samenwerken.  

In deze variant ligt de nadruk op: hoe voorkom je escalaties bij onderlinge conflicten en de neiging om direct over te gaan tot “vechten of verdedigen”? Daar hoort ook bij: kun je je verplaatsten in de ander, hoe reageer je het beste op een collega die een kort lontje heeft, en daardoor snel boos reageert? Of als je zelf snel geïrriteerd reageert: hoe je ook anders kunt reageren om ruzie en hoog oplopende emoties te voorkomen. Je hebt een keuze!  

'Samen Werken' voor kantoorpersoneel 

Hoe kun je het beste samenwerken in een situatie waarin je voortdurend dicht bij elkaar bent of kunt zijn? Met respect voor de ander, maar ook voor je eigen werkplezier. En hoe kun je miscommunicatie voorkomen?  

De workshop kan voor elke medewerker een plezierige en ongedwongen manier zijn om na te denken over het begrip samenwerken.  

In deze variant ligt de nadruk op: hoe geef je feedback (de regels) en hoe ontvang je die? Daar hoort ook bij: het belang van complimenten geven, de 'rot' die kan ontstaan door roddel en achterklap en het verschil tussen feiten en interpretaties. Bovendien wordt aandacht gegeven aan wat je kunt doen aan “klaaggedrag”. 

‘Samen Werken’ met de interne klant: voor monteurs en werkvoorbereiders 

Hoe zorg je voor een betere samenwerking binnen je team? En voor een goede afstemming met je collega’s zodat je met plezier aan het werk bent?     

In deze variant ligt de nadruk op: begrip hebben voor elkaars rol, kennis hebben van elkaars verantwoordelijkheden, werkzaamheden, en hoe het werk van een ander jouw werk beïnvloed en omgekeerd. Met als doel een betere samenwerking, waardoor werkprocessen beter gaan lopen, afspraken worden nagekomen en het plezier in werken zal toenemen.  

Deze activiteit wordt mede mogelijk gemaakt door het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.