Relatiedag Zaandam

Hoe vind je nieuw personeel en zorg je dat medewerkers bij je blijven? Welke trends en ontwikkelingen zijn er binnen de branche en in het onderwijs? Antwoord op deze vragen en meer krijg je tijdens de Relatiedagen van Wij Techniek. Mis het niet en kom donderdag 16 mei naar Zaandam!

Relatiedagen Wij Techniek
Iets voor jou? Aangeboden door Wij Techniek
  • Keuze uit verschillende workshops
  • Gastspreker is toekomstdenker Bart Götte
  • Regio Noordwest-Nederland
Toekomst van energie

Toekomstdenker Bart Götte is gastspreker op onze Relatiedag met een spetterende presentatie over de toekomst van onze branche en de energietransitie. Verder is er vrije keuze uit verschillende workshops.

Voor wie

Voor werkgevers, leidinggevenden en HR/P&O-medewerkers van installatiebedrijven. En ook medewerkers van onderwijsinstellingen, overheden en andere ketenpartners zijn van harte welkom.

Wil je meer informatie over de Relatiedagen. Heb je vragen over deze dag? Neem dan contact op met je regiomanager.

Programma

13.00 – 13.30 uur  Ontvangst / Registratie
13.30 – 13.45 uur  Opening  
13.45 – 14.15 uur  Trends en Ontwikkelingen technische Installatiebranche (Michel Winnubst)
14.15 – 15.00 uur  Pauze
15.00 – 16.00 uur  Workshop Ronde 1
16.00 – 17.00 uur  Workshop Ronde 2
17.00 – 17.15 uur  Pauze
17.15 – 18.15 uur  Bart Götte (gastspreker) 
18.15 – 18.30 uur  Conclusies & afsluiting
18.30 – 19.30 uur  Buffet

Locatie
Taets Art en Event Park in Zaandam

Je kunt kiezen uit de volgende workshops:
Workshop 1 - ToekomstbeHendig technisch beroepsonderwijs

Wat zijn de trends en brancheontwikkelingen die relevant zijn voor het (Installatie) technisch beroepsonderwijs? Wat is de branchevisie op een ToekomstbeHendige kwalificatiestructuur mbo? Deze vragen staan centraal in deze workshop. Daarnaast besteden we ook aandacht aan meest recente instroom-, doorstroom- en macrodoelmatigheidscijfers.

Workshop 2 - Instroom en behoud van vakmensen
De nieuwe vakmensen in onze branche zijn grotendeels afkomstig uit andere sectoren. Om deze zij-instromers succesvol te laten landen én te behouden ontwikkelde Wij Techniek het programma TeamWork. In deze workshop nemen we je mee in het instroomproces van een kandidaat, van werving tot behoud. We zoomen in op welke rol je daarin speelt: als werkgever, opleider, regionaal samenwerkingsverband of andere ketenpartij. We delen ervaringen, gaan met elkaar in gesprek en geven concrete handvatten waarmee je aan de slag kan.

Workshop 3 - Diversiteit en inclusie: wat is het en wat levert het op?
Hoe ziet de arbeidsmarkt van de toekomst voor techniekbedrijven eruit? Er is nog veel onbenut potentieel. In deze workshop krijg je inzicht in de waarde van diverse en inclusieve organisaties, hoe je er zelf voor staat en wat je direct kan doen. Met een ervaringsoefening leer je je eigen vooroordelen kennen. (Want iedereen heeft vooroordelen, bewust of onbewust!). En we brainstormen vanuit de verschillende partijen wat er nodig is om Techniek meer op de kaart te zetten bij sommige doelgroepen.

Workshop 4 – Bouwen aan de Toekomst
Wij Techniek heeft ruim 150 bedrijven geholpen om vooral aan de menskant van bedrijven te bouwen aan de toekomst. Door slimmer werken, betere communicatie en stimuleren van eigenaarschap creëren deze bedrijven een ontwikkelcultuur en voorkomen ze vertrek en uitval van personeel. Welke uitdagingen heeft jouw bedrijf op dit gebied? En welke oplossingen heb je gevonden? Samen bekijken we in deze workshop wat er aan de hand is in onze branche en wat we kunnen doen om te bouwen aan de toekomst.

Workshop 5 – Kunstmatige Intelligentie
Ontdek de grenzeloze mogelijkheden van Kunstmatige Intelligentie tijdens onze inspirerende introductiebijeenkomst, speciaal ontworpen voor ondernemers, educatieve professionals en overheidsfunctionarissen. Duik samen met ons in de fascinerende wereld van AI, van de oorsprong en recente doorbraken tot de kunst van effectieve prompting en het bouwen van interactieve persona’s. Leer hoe AI niet alleen de technische installatiebranche transformeert, maar ook ongekende mogelijkheden biedt in onderwijs en overheidsbeleid.