HR-Themadagen: Balans in werk en welzijn
Wij Techniek organiseert jaarlijks samen met de ontwikkelingsfondsen A+O Metalektro en OOM, themadagen over personeelszaken. Deze themadagen HR zijn de afgelopen jaren uitgegroeid tot de plek voor P&O en HR-medewerkers die actuele thema’s rond personeelsbeleid willen uitdiepen en willen sparren met collega’s uit de technische branche.
- Ontdek hoe je lastige thema’s op de werkvloer bespreekbaar maakt
- Kom sparren met HR-collega’s
- Workshops die je gelijk in de praktijk kunt brengen
- Samen met HR- en P&O-collega’s uit de technische sector
- Op meerdere plaatsen in het land
Ziektepreventie en ziekteverzuim voorkomen en personeel behouden blijft de grote uitdaging voor P&O in 2024. Hoe doe ik dat, doe ik het wel goed en wat kan beter? Daarom is Balans in werk en welzijn het thema van deze HR-themadagen. Hier besteden we aandacht aan mentale veerkracht, alcohol- en drugsproblematiek, mantelzorgtaken en financiële problemen.
De workshops zijn in kleine groepen van maximaal 20 deelnemers.
Voor bedrijven die zijn aangesloten bij A+O Metalektro, OOM of Wij Techniek is de dag kosteloos. Als je bent verhinderd laat dat dan svp wel 48 uur van tevoren weten zodat iemand anders jouw plaats kan innemen. En om een no-show fee voor de accommodatiekosten te voorkomen.
Wil je meer informatie over de HR-themadagen. Neem dan contact met ons op via [email protected].
09.30 uur Inloop
10.00 uur Opening
10.05 uur Presentatie door Carolien van den Bosch
11.15 uur Korte pauze
11.30 uur Workshopronde 1
12.30 uur Pauze
13.30 uur Workshopronde 2
14.30 uur Workshopronde 3
15.30 uur Afsluiting programma
*Centrale sessie
Mentale Veerkracht door Carolien van den Bosch
*Welke workshops kun je volgen?
‘Workshop 1:Leren signaleren en (h)erkennen en bespreekbaar maken van alcohol-, drugs- en medicijngebruik door Edo van den Hoed, ADM-support.'
'Workshop 2: Geldstress herkennen en bespreken door Sammen Financiële Coaching.'
'Workshop 3: Werk en mantelzorg door Heidi Sprekelmeyer, Jong & Veer.'
Locaties en data
- Dinsdag 28 mei, Van der Valk Wolvega
- Dinsdag 11 juni, Van der Valk Dordrecht
- Donderdag 20 juni, Van der Valk Oostzaan
- Dinsdag 17 september, Brightlands Campus Venlo
- Donderdag 26 september, Van der Valk Deventer=VOL
- Donderdag 3 oktober, Hotel De Werelt Lunteren
Centrale sessie: Mentale Veerkracht door Carolien van den Bosch
Carolien van den Bosch deelt inzichten over mentale veerkracht en hoe je wendbaar omgaat met de vele uitdagingen in ons leven. Ze laat je zien dat investeren in je brein leidt tot meer wendbaarheid, energie, geluk en minder stress en angst.
Workshop 1: Leren (h)erkennen en bespreekbaar maken van alcohol-, drugs- en medicijngebruik door Edo van den Hoed, ADM-support.
Als je niet meer zonder bepaalde middelen kunt, is het verslaving. Gebruik bij werknemers onder werktijd of daarbuiten werkt door op de werkvloer. Moeite met ADM-dosering is een veel groter probleem dan je vermoedt. Als leek herken je het vaak te laat. Verslavingsproblematiek op de werkvloer wil je voorkomen, ook vanuit goed werkgeverschap. Leer dus de signalen herkennen.
Workshop 2: Geldstress herkennen en bespreken door Sammen Financiële Coaching.
80% van alle werkgevers hebben medewerkers met geldstress en dat heeft grote gevolgen. Medewerkers met geldstress zijn minder gelukkig en hebben minder werkplezier. Maar hoe breng je geldstress ter sprake? Welke hulp kun jij als werkgever bieden? Hoe ver gaat je hulp en waar ligt de grens?
Workshop 3: Werk en mantelzorg door Heidi Sprekelmeyer, Jong & Veer.
Naar verwachting neemt het aantal mantelzorgers toe naar 1 op de 2 in 2040. Mantelzorg heeft een grote impact op de medewerker én de organisatie. Tijdens deze workshop krijg je niet alleen concrete handvatten om mantelzorg bespreekbaar te maken, maar leer je bovendien hoe je medewerkers thuis én op werk passend kunt ondersteunen.
Lukt het je niet om naar een de van HR-themadagen te komen, kijk dan ook eens op de website van Wij Techniek wat we nog meer bieden:
Help je medewerkers en jezelf vooruit.
Wij Techniek helpt alle vakmensen in de technische installatiebranche om hun talent en kennis zo goed mogelijk te ontwikkelen. Maar soms ervaart een vakmens problemen die hun persoonlijke ontwikkeling in de weg staan. Zoals: het missen van bepaalde basiscompetenties (niet goed zijn met lezen, schrijven, communiceren), in de privésfeer (relaties, verslaving, schulden) of met de gezondheid (fysiek of mentaal).
Hoe zorg je voor een veilige en inclusieve werkomgeving waar verschillen worden omarmd en aangemoedigd? En wat is jouw verbindende rol daarin als leidinggevende? Concreet: hoe ga je bijvoorbeeld om met pestgedrag op de werkvloer, hoe geef je leiding aan iemand met autisme en hoe pak je ongepaste groepsdynamieken, zoals vrouwonvriendelijkheid of racisme, aan binnen je team? Hoe verbeter je de dynamiek in een divers team en hoe stimuleer je een diversiteit aan talenten van je medewerkers? Je leert en oefent het tijdens deze workshop.