HR-medewerker

HR-medewerkers zijn grotendeels verantwoordelijk voor de ontwikkeling en vormgeving van een praktisch en passend personeelsbeleid. Dit geldt net zo goed voor een klein als voor een groot bedrijf. Wij Techniek ondersteunt jou bij het uitvoeren van verschillende onderdelen van goed werkgeverschap. Of je nu HR-manager bent of medewerker/ondernemer met P&O taken.

Skillsmanager: Technisch medewerker maakt bouwtekening

HR-advies

Welke rol je ook inneemt - van praktische uitvoerder van de salarissen, ziekmeldingen en dossiervorming tot strategische advisering aan de directie -  personeelszaken krijgt bij bedrijven een andere invulling. Deze verscheidenheid aan taken betekent ook een verscheidenheid aan benamingen, van P&O’er tot HR-manager. Het doel voor Wij Techniek blijft gelijk: ondersteuning bieden met HR-advies bij de uitvoering van personeelsbeleid.

Diversiteit

Uit onderzoek blijkt dat afdelingen en bedrijven waar veel verschillende mensen samenwerken beter presteren. Over het algemeen zijn de teams creatiever en hebben ze een groter probleemoplossend vermogen, met innovatiekracht als resultaat. Jouw bedrijf kan beter antwoord geven op de vragen van morgen, waardoor je voor blijft op concurrentie. Ook spreekt diversiteit aan medewerkers een brede groep klanten aan. Jouw bedrijf is immers een afspiegeling van de samenleving. Dat roept vertrouwen op dat je goed kunt inspelen op de vragen en wensen van de klant.