Praktijkopleider

Om het talent van de toekomst klaar te stomen voor het installatievak moet je over verschillende talenten beschikken. Wij lichten daar graag vijf talenten uit.

Wij Techniek 1140838113

Veelzijdig talent

Als praktijkopleider ben je onmisbaar voor de branche. Jij brengt vakmensen vaardigheden bij die ze nodig hebben in de praktijk. Daarmee stoom je ze klaar voor de toekomst. Als praktijkopleider ben je trots op je vak en dit straal je ook uit. Je werkt graag samen met verschillende mensen, waaronder werkplekbegeleiders, directie en onderwijsvertegenwoordigers. Ben jij praktijkopleider en wil je jezelf blijven ontwikkelen? Volg dan een van onze cursussen.


NL leert door

Doe de praktijkopleider-wijzer

Met de praktijkopleider-wijzer krijg je na het beantwoorden van slechts vier vragen een eerste advies over welke training bij jouw wensen past.

De vijf talenten van de praktijkopleider

De praktijkopleider beschikt over veel talenten. Wij lichten er vijf uit, waarvan er per talent een aanbod aan verschillende cursussen, trainingen of workshops beschikbaar is. Deze zijn vaak ook mogelijk als incompany bijeenkomsten. Vraag Wij Techniek Support naar de mogelijkheden. Ontdek welke talenten je nodig hebt als praktijkopleider of welke talenten je nog verder wilt ontwikkelen:

  • Enthousiasmeren
  • Vakmanschap
  • Samenwerken
  • Coachen
  • Communiceren

Enthousiasmeren

Je werkt al wat langer in de technische installatiebranche en hebt veel ervaring opgedaan. Jouw kennis is dus goud waard. Als geen ander weet je kennis en kunde over te dragen op de nieuwe generatie vakmensen. Jouw enthousiasme voor het vak draag je graag uit. Je bent een echte ambassadeur voor de branche. Misschien is het programma TopVakmanschapsdagen wat voor jou.

Vakmanschap

Als praktijkopleider breng je leerlingen de fijne kneepjes van het vak bij. Je begeleidt hen bij hun opleiding en maakt ze enthousiast voor het vak. Dat wil je natuurlijk zo goed mogelijk doen. Het is daarom belangrijk om ook jezelf te blijven ontwikkelen. Weet jij hoe je goede feedback geeft? Of hoe je een beoordeling opstelt? Spijker je kennis bij in een van onze trainingen. Blijf ook op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen in de technieksector met ons aanbod.
Ontdek of een van deze trainingen iets voor jou is.

Samenwerken

Je werkt als praktijkbegeleider samen met leerlingen, werkbegeleiders, directie en onderwijsvertegenwoordigers. Iedere partij heeft een andere rol en bijdrage in de verschillende fasen van de opleiding van de leerling. Is dit voor jou bekend terrein? Maar wil je alles wat er komt kijken bij goed samenwerken weer eens opfrissen? Bekijk dan ons aanbod  ‘Samen Werken'. Hier vind je ook informatie over het online aanbod over het geven van de juiste instructies en begeleiding en het bieden van sociale veiligheid op de werkvloer.

Coachen

Een goede praktijkopleider is een echte coach. Je ondersteunt medewerkers, leerling-medewerkers en stagiairs bij hun opleidings- en ontwikkelingsproces. Persoonlijk contact is hierbij belangrijk. Je creëert een optimale leeromgeving. Dit doe je door het bieden van ondersteuning bij het opstellen en behalen van leerdoelen, het beoordelen van de voortgang en het stimuleren van het nemen van eigen verantwoordelijkheid. Wil je meer leren over het coachen van jongeren of juist ouderen op de werkvloer? Of wil je leerlingen beter kunnen motiveren? Dit aanbod helpt jou een nog betere coach te worden. Bekijk of deze workshops voor jou interessant zijn.

Communiceren

Of het nu gaat om het geven van inhoudelijke feedback of het begeleiden van beoordelingsgesprekken, het begint bij goede communicatie. Als praktijkopleider pas je verschillende communicatie- en gesprekstechnieken toe. Je geeft goede, vakinhoudelijke feedback. Je houdt namens jouw bedrijf contact met de leerling en de school. En je zorgt ervoor dat iedereen weet wat er speelt. Allemaal vaardigheden waarbij goede communicatie belangrijk is. Wil jij je gesprekstechnieken verbeteren, zodat je jouw feedback nog beter kunt overbrengen? Of wil je meer leren over ontwikkelingsgericht beoordelen? Wij hebben verschillende workshops die jou helpen beter te communiceren. Bekijk of deze workshops voor jou interessant zijn.