Nieuwe corona-vragenlijst vult RI&E-instrumenten van ArboTechniek aan

Veranderende omgevingsfactoren hebben een grote impact op veilig en gezond werken. En dat geldt zeker ook voor COVID-19. Daarom heeft ArboTechniek een corona-vragenlijst ontwikkeld die als aanvulling gebruikt kan worden op de RI&E-instrumenten van de installatie- en isolatietechniek.

Nieuwe Coronalijst Arbo
20 okt, 2020

Hiermee kan in het kader van de RI&E worden vastgesteld of voldoende maatregelen worden genomen om in coronatijd veilig te kunnen werken.

Met behulp van een overzichtelijke vragenlijst van ArboTechniek bekijk je of aan alle onderdelen voldoende aandacht is besteed. Er is een checklist voor het bedrijf als totaal (aanvulling op de bedrijfs-RI&E) en een checklist voor het werk bij de klant/op projecten (aanvulling op de project-RI&E). Door de checklist na te lopen kunnen werkgevers op een handige manier rekening houden met (de gevolgen van) de coronamaatregelen. En kunnen zij voorkomen dat de Inspectie SZW formele eisen gaat opleggen. De vragenlijst is de vertaling van het protocol ‘Samen veilig doorwerken’ naar een aantal vragen die relevant zijn voor de bouw- en technieksector.

Meer informatie vind je op de website van ArboTechniek.